De Business

Punem punctul pe știi

Cum poate poate aduce sute de milioane de euro asocierea dintre doua orase. Studii de caz: Botosani-Suceava si Arad-Timisoara

marți, 19 noiembrie 2013, 19:54
1 MIN
 Cum poate poate aduce sute de milioane de euro asocierea dintre doua orase. Studii de caz: Botosani-Suceava si Arad-Timisoara

Polul de dezvoltare Suceava-Botosani ar putea accesa fonduri europene de 400 de milioane de euro in exercitiul financiar 2014-2020. Printre proiectele ce pot fi dezvoltate se numara reabilitarea liniei feroviare dintre cele doua municipii, modernizarea aeroportului Suceava si folosirea sa in comun, precum si un stadion multifunctional ce ar urma sa fie ridicat la jumatatea distantei dintre cele doua municipii si sa aiba minim 30.000 de locuri.

Si primarii oraselor Arad si Timisoara discuta asocierea intr-un pol de dezvoltare, deocamdata existand discutii aprinse in acest sens. Cel doua proiecte au fost prezentate in cadrul unei conferinte organizate luni de Institutul pentru Politici Publice (IPP).

Arealul de dezvoltare Suceava-Botosani: linie de tren modernizata, aeroport comun si un stadion de 30.000 de locuri

La conferinta de luni organizata de IPP, parte a evenimentelor City Invest 2013, a participat edilul municipiului Botosani, Ovidiu Portariuc, precum si directorul de investitii din cadrul Primariei Suceava. Ambii reprezentanti ai autoritatilor locale au prezentat arealul de dezvoltare Suceava – Botosani, microregiune in zona de Nord-Est a tarii pentru care cele doua autoritati au seemnat in septembrie infiintarea unei asociatie de dezvoltare intercomunitara care va cuprinde zonele metropolitane ale celor doua municipii.

Citeste mai departe pe hotnews.ro

Comentarii