De Business

Punem punctul pe știi

Cum puteți modifica rasa unui animal?

marți, 21 martie 2017, 02:50
1 MIN
 Cum puteți modifica rasa unui animal?

Rasa animalelor poate fi modificată de la mijlocul lunii martie în Baza Naţională de Date (BND), ca urmare a numeroaselor solicitări depuse de crescătorii de animale, informează Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA). 

Proprietarul de animale care doreşte să modifice rasa unui animal în BND va depune la sediul DSVSA o solicitare în acest sens împreună cu adeverinţa eliberată de către asociaţia împuternicită, cu menţiunea Registrului Genealogic, vizată de Oficiul Judeţean de Zootehnie, sau adeverinţele eliberate de această instituţie prin care se atestă apartenenţa animalelor la o anumită rasă.

„În cazul în care exploataţia unde a fost identificat animalul se regăseşte pe raza de competenţă a DSVSA Iaşi, aceasta notifică medicul veterinar de liberă practică împuternicit cu privire la solicitarea proprietarului. În situaţia în care exploataţia unde a fost identificat animalul se regăseşte pe raza de competenţă a altei DSVSA judeţene, DSVSA Iaşi va transmite către aceasta, scanat, solicitarea proprietarului şi adeverinţa eliberată de către asociaţia împuternicită cu menţiunea Registrului Genealogic şi vizată de OJZ”, a specificat în comunicat conducerea DSVSA.

Ulterior, instituţia, în baza tuturor acestor acte, va aproba modificarea în sistem. Modificările în BND privind rasa de animale se poate face doar pentru animalele identificate şi pentru care s-a efectuat mişcarea în conformitate cu legislaţia în vigoare, se mai indică în document. 

 

 

Comentarii