Cum sunt depistate de către angajatori minciunile din CV

vineri, 27 februarie 2015, 22:28
1 MIN
 Cum sunt depistate de către angajatori minciunile din CV

În urmă cu trei ani, fostul şef al companiei Yahoo, Scott Thompson, a minţit în CV că deţine o diplomă în ştiinţa calculatoarelor şi, după aflarea adevărului ruşinos, a fost obligat să demisioneze. Pentru candidaţii care cred că pot scăpa cu asemenea falsuri, cercetătorii au veşti destul de proaste.

Verificarea veridicităţii unui asemenea volum uriaş de date necesită timp şi bani. Poate ajuta tehnologia în vreun fel? Cu siguranţă.

Există instrumente care pot verifica unele informaţii. de exemplu, în Marea Britanie, multe universităţi se înscriu în sistemul Higher Education Degree Datacheck, care oferă date despre persoane şi studiile absolvite. Astfel, cei care mint cu privire la educaţia lor sunt demascaţi mai uşor.

De asemenea, firmele pot interoga motoarele de căutare şi reţelele sociale, pentru a verifica informaţiile din CV-urile candidaţilor. Pearson, o cunoscută companie din domeniul educaţiei şi instruirii profesionale, consideră că a găsit o nouă metodă pentru a verifica CV-urile aspiranţilor.

Acclaim este un sistem care implică acordarea de insigne digitale, pentru cei care se înscriu la un anumit curs sau proiect şi îl definitivează.

Aflaţi amănunte de pe gandul.info

 

 

Comentarii