Cursă ciudată la Barcelona`

luni, 15 mai 2017, 01:43
3 MIN
 Cursă ciudată la Barcelona`

 

Strategia eficientă  şi puţin noroc l-a dus pe Lewis Hamilton la victorie în Marele Premiu de Formula I al Spaniei
 
Pilotul britanic al echipei Mercedes, Lewis Hamilton, a câştigat, ieri, Marele Premiu al Spaniei, a cincea etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, disputat pe circuitul Catalunya din Barcelona. . El a fost urmat de germanul Sebastian Vettel de la Ferrari şi de australianul Daniel Ricciardo de la Red Bull. Pe locul al patrulea a fost mexicanul Sergio Perez de la Force India, urmat de coechipierul său, francezul Esteban Ocon – pe locul cinci  şi de germanul Nico Hulkenberg de la Renault – pe locul al şaselea. Locurile 7-10 au fost ocupate în ordine de spaniolul Carlos Sainz jr (Toro Rosso), germanul Pascal Wehrlein (Sauber), rusul Danil Kviat (Toro Rosso) şi francezul Romain Grosjean (Haas F1).
Hamilton a câştigat o cursă, ce părea pierdută imediat după start, cu ajutorul strategiei şi al hazardului. Britanicul a fost pe prima poziţie a grilei pentru a 64-a oară în carieră, o dată mai puţin decât legendarul Ayrton Senna. După Hamilton s-au clasat în calificări Sebastian Vettel, Valtteri Bottas, Kimi Räikkönen, Max Verstappen şi Daniel Ricciardo.  Vettel a pornit bine la stingerea luminilor roşii, întrecându-l pe rivalul său de la Mercedes. În spatele lor, Räikkönen l-a lovit pe Bottas în primul viraj şi a ricoşat în monopostul lui Max Verstappen. Finlandezul de la Ferrari şi olandezul de la Red Bull s-au ales cu maşinile avariate şi au abandonat, în timp ce Bottas a continuat cursa, pe poziţia a treia. Dintre "fruntaşi", Vettel, care avea un avans de mai puţin de două secunde, a intrat primul la boxe, în turul 15/66 şi a schimbat pneurile soft cu altele soft. Hamilton a mai stat şapte tururi, încălţând pneuri medii. Bottas a rămas pe circuit mai mult, să-l aştepte şi să-l încetinească pe Vettel. A reuşit să o facă vreo două-trei tururi, iar Hamilton, care ieşise pe pistă la mai mult de cinci secunde de Vettel, a recuperat 1-2 secunde.Un accident produs de Stoffel Vandoorne (McLaren-Honda), care a abandonat după o coliziune cu maşina Wiliams a brazilianului Felipe Massa a provocat arborarea Safety car-ului virtual, În turul 35. Hamilton a intrat la boxe pentru al doilea schimb chiar când se termina SCV, în turul 37. Vettel a mai stat un tur. Germanul a fost nevoit să pună pneuri medii, în timp ce Hamilton a avut pentru final cauciucuri de compoziţie soft, mai rapide. Ieşirea lui Vettel de la boxe s-a produs avându-l pe rivalul său alături. Virajul a fost pe dreapta, la fel ca banda de ieşire, astfel că pilotul Ferrari s-a menţinut pe primul loc. Doar încă şase tururi, pentru că Hamilton l-a depăşit cu ajutorul DRS la finalul liniei drepte, în turul 44. în continuare, pilotul britanic nu a mai avut probleme şi a trecut primul linia de sosire înaintea lui Vettel, la peste trei secunde, şi a lui Ricciardo, la peste un minut şi 13 secunde, singurii sportivi care au încheiat MP al Spaniei în acelaşi tur cu învingătorul.  Cu al 55-lea succes din carieră şi al doilea din acest sezon, Hamilton s-a apropiat de la 13 la şase puncte de Vettel în clasamentul piloţilor, iar Mercedes şi-a extins avansul de la un punct la opt în clasamentul constructorilor.  (NEWS.RO)
Clasamentul piloţilor: 1. Sebastian Vettel – 104 p; 2. Lewis Hamilton – 98 p; 3. Valtteri Bottas – 63 p; 4. Kimi Räikkönen – 49 p; 5. Daniel Ricciardo – 37 p; 6. Max Verstappen – 35 p.
Clasamentul constructorilor: 1. Mercedes – 161 p; 2. Ferrari – 153 p; 3. Red Bull – 72 p. Următoarea etapă a CM de Formula 1, Marele Premiu al Principatului Monaco, va avea loc la 28 mai, la Monte Carlo.
 
 
 

    

Comentarii