Curtea Spitalului de Copii arată ca după război. Nu se vor lua măsuri prea curând

joi, 04 februarie 2016, 20:27
2 MIN

Managerul unităţii spune că nu poate reabilita sau repara nimic până când nu va fi reabilitată clădirea principală. Pentru aceasta ar fi nevoie de 19 milioane de euro, conducerea sperând la un viitor proiect european.

Conducerea Spitalului pentru Copii „Sfânta Maria“ intenţionează ca anul acesta să depundă un proiect prin care să primească finaţare europeană pentru procesul de reabilitare a clădirii. Valoarea totală a investiţiei este estimată la aproximativ 19 milioane de euro. Reabilitarea clădirii şi a parcării spitalului se va face numai după ce unitatea medicală va avea acces la fonduri europene. Momentan, nu s-a stabilit data exactă a depunerii proiectului.

„În proiectul de reabilitare a spitalul este inclus totul, inclusiv spaţiile verzi. E un proiect de sistematizare verticală ce include întreaga curte a spitalului. Termenul limită va fi în momentul în care finalizez investiţia de reabilitare a corpului clădirii, care are o durată de 36 de luni din momentul în care se semnează un contract de finanţare. Momentan, nu dispunem de bugetul necesar“, a menţionat dr. Radu Terinte, managerul spitalului.

GALERIE FOTO

El a adăugat că parcarea instituţiei nu va avea parte de reparaţii până când nu va fi finalizat procesul de reabilitare a spitalului.

„Avem studiul de fezabilitate pentru reabilitare făcut. Până nu terminăm proiectul de reabilitare a spitalului, în afară de întreţineri nu se poate face nimic. Dacă e să reparăm acum parcarea, ea va fi distrusă de şantierul necesar lucrărilor clădirii“, a subliniat dr. Radu Terinte.

Odată ce vremea va permite, în parcare vor fi puse plombe şi piatră spartă pentru a facilita accesul maşinilor. Astfel de lucrări de întreţinere au fost făcute şi anul trecut.

Comentarii