Daniel Constantin ar putea rămâne fără funcţiile de vicepremier şi ministru al Mediului

duminică, 26 martie 2017, 13:51
2 MIN
 Daniel Constantin ar putea rămâne fără funcţiile de vicepremier şi ministru al Mediului

Liderii ALDE se reunesc duminică la Palatul Parlamentului pentru a decide soarta lui Daniel Constantin. Acesta ar putea rămâne fără funcţiile de vicepremier şi ministru al Mediului, în urma conflictului cu Călin Popescu Tăriceanu. Pe fondul acestor tensiuni, se vorbește tot mai mult despre posibilitatea înfiinţării unui nou partid de către Daniel Constantin și fostul premier Victor Ponta.

Sprijinul politic pentru menţinerea lui Daniel Constantin în Guvern ar putea fi supus la vot în şedinţa partidului. Dacă această chestiune ar fi supusă la votul, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că s-ar abține.

În momentul de faţă, în ALDE există două tabere, fostul PLR şi fostul PC, care îi susţin pe Călin Popescu Tăriceanu, respectiv Daniel Constantin. Vicepreşedintele ALDE Andrei Gerea a afirmat, săptămâna trecută, că a solicitat să i se retragă sprijinul politic lui Daniel Constantin având în vedere atitudinea acestuia din ultima perioadă. 

De asemenea, Daniel Constantin spune că nu poate accepta să fie călcat în picioare doar ca să păstreze o funcție.

„Nu mă ţin de o funcţie de viceprim-ministru sau ministru. Nu pot să fiu călcat în picioare doar pentru această funcţie”, a spus co-președintele ALDE.

Daniel Constantin este acuzat că vrea să forţeze excluderea sa din ALDE pentru a pune, împreună cu Victor Ponta bazele unei noi formaţiuni politice.

„Există, se pare, un proiect, nu ştiu dacă mai mult sau mai puţin evoluat de a crea o grupare care să funcţioneze după modelul UNPR din perioada Guvernului Ponta când principalul argument politic era şantajul”, a acuzat Călin Popescu Tăriceanu.

Aflați amănunte de pe digi24.ro

Comentarii