De azi nu mai este nevoie de timbru fiscal pentru eliberarea cazierului

luni, 11 iulie 2016, 01:52
1 MIN
 De azi nu mai este nevoie de timbru fiscal pentru eliberarea cazierului

Ieşenii care vor să-şi procure cazier judiciar de la Poliţie nu mai trebuie să mai cumpere timbrul fiscal în valoare de 2 lei. Aceasta este una dintre noile prevederi anunţate de autorităţi la începutul săptămânii trecute, în vederea reducerii birocraţiei.Măsura a fost instituită începând cu data de 11 iulie, inclusiv.

„Pentru a obţine un certificat judiciar în România, persoana fizică poate depune personal cererea tip, cu datele de stare civilă şi motivată, la orice subunitate de poliţie unde există ghişeu de cazier judiciar, însoţită de actul de identitate valabil, chitanţa prin care se face dovada achitării taxei de prestare serviciu în cuantum de 10 lei. De asemenea, pentru a obţine un certificat de cazier judiciar trebuie să aducă dovada calităţii de persoană juridică, dovada că deponentul este reprezentantul legal al persoanei juridice solicitante, copie după actul de identitate al reprezentantului legal şi chitanţa taxei de 10 lei“, au precizat reprezentanţii Poliţiei.

Potrivit poliţiştilor, cazierul judiciar se eliberează pe loc sau în cel mult trei zile de la data solicitării. Persoanele cu domiciliul în străinătate pot solicita cazierul judiciar prin misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României. Acestea pot elibera adeverinţe în care se consemnează rezultatele verificărilor. Adeverinţele au valoarea juridică a certificatelor de cazier judiciar şi se utilizează exclusiv în străinătate. În cazul acestor cereri, cazierul judiciar se eliberează în termen de cel mult 30 de zile de la data înaintării solicitării, adeverinţele în cel mult 10 zile, iar documentele sunt valabile trei luni de la data primirii şi pot fi folosite numai în scopul pentru care au fost eliberate. 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii