De ce timpul unui programator e mai valoros decât timpul unui lucrător comercial?

miercuri, 26 octombrie 2016, 10:48
2 MIN
 De ce timpul unui programator e mai valoros decât timpul unui lucrător comercial?

Interviu cu Diana Dumitriu, regional HR manager HEG, realizat de Raluca Munteanu pentru pinmagazine.ro

M-a surprins în mod foarte plăcut această întrebare pe care mi-a adresat-o Diana Dumitriu, HR Managerul HEG pentru România, Bulgaria și Spania (D.M.), încât am considerat că merită să-i mai solicit o investiție de timp încât să împărtășim și cu voi opiniile dânsei, printr-un interviu.
 
Raluca Munteanu: De ce timpul unui programator e mai valorors decât timpul unui lucrător comercial ? Poate pentru că software-ul de gestiune și cel de producție, până ajunge la gestiune, cu care se operează sunt create de programatori?
 
Diana Dumitriu: Nu, sau doar într-o foarte mică măsură.
 
Focusul pe om, atenția îndreptată asupra sa ca resursă principală a companiei este un concept și o politică pe care Managementul Resurselor Umane le-a propus și considerat important de foarte mulți ani, însă singura industrie care a răspuns faptic este Industria IT&O.
 
Tu ești un manager autentic, produs al unei școli economice, cu background în companii non- IT, simți această atenție a industriei că este proporțional îndreptată către toți cei care sunt incluși în proces, indiferent că sunt sau nu programatori sau se creează diferențe?
 
Întra-devăr m-am referit la programatori, dar plaja de profiluri de job este mult mai variată. Atitudinea este predominant aceași, atenția este îndreptată către om, nu către profil. Compania în care eu fac managementul resurselor umane are o structura care permite dezvoltarea competențelor tehnice pentru cei care își doresc acest lucru, separat de situațiile în care caracteristicile specifice impun o altă specializare decât IT, ca în cazul meu, iar asta este o latură a atenției care se dă oamenilor și nevoilor pe care le au. Lista este foarte lungă, dar eu aș prefera să mă opresc la aspectele care pot face real diferența și aici mă refer la cele care vizează nevoi de la jumătatea piramidei în sus, sortimentul de cafea pus la dispoziție gratis rămânând de mult în urmă.
 
Interviul integral, pe pinmagazine.ro

Comentarii