Dezbateri despre viitorul învăţământului medical la care iau parte studenţi ieşeni

vineri, 10 martie 2017, 02:56
2 MIN
 Dezbateri despre viitorul învăţământului medical la care iau parte studenţi ieşeni

Reprezentanţii asociaţiilor studenţilor medicinişti din Iaşi, înmatriculaţi la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi, vor participa la o întâlnire naţională a Federaţiei Asociaţiilor Studenţilor în Medicină din România (FASMR).

Aceasta va începe astăzi şi va dura până pe 12 martie, fiind cea de-a 36-a întâlnire, studenţii mergând până la Târgu Mureş, fiind aşteptaţi peste 200 de participanţi din centrele universitare din Iaşi, Braşov, Bucureşti, Cluj, Constanţa, Craiova, Galaţi, Târgu Mureş, Sibiu şi Oradea.

Reprezentanţii care vor participa la întâlnire vor putea, conform organizatorilor, să dezbată şi să propună noi acţiuni pe care doresc să le realizeze atât ca voluntari în cadrul societăţilor în care activează, cât şi ca viitori medici.

„Discuţiile din cadrul evenimentului vor aborda numeroase subiecte. Dintre acestea amintim necesitatea implicării FASMR în deciziile Ministerului Sănătăţii şi ale Ministerului Educaţiei, ca reprezentant al intereselor tuturor studenţilor medicinişti din România. Educaţia şi activitatea sanitară a elevilor sunt neglijate în şcolile şi liceele româneşti, iar nevoia de sensibilizare a acestora este incontestabilă. De aceea, studenţii medicinişti îşi propun implicarea directă în soluţionarea acestei probleme“, au transmis reprezentanţii studenţilor.

Totodată, la Târgu Mureş se va stabili şi colaborarea cu Societatea Multidisciplinară a Medicilor Re­zidenţi, având ca scop o susţinere ridicată a studenţilor în dezbaterea mai multor teme de interes, precum modificarea metodologiei de susţinere exa­me­nului de rezidenţiat.

„Nu în ultimul rând, în timpul Adunării Generale, se vor trece în revistă rezultatele acţiunilor din ultima jumătate de an ale fiecărei societăţi studenţeşti în parte şi se vor prezenta planurile pentru perioada ulterioară“, au conchis organizatorii.

Comentarii