Din cauza vremii, pinguinilor din Marea Britanie li se dau medicamente împotriva depresiei

vineri, 07 februarie 2014, 15:06
1 MIN
 Din cauza vremii, pinguinilor din Marea Britanie li se dau medicamente împotriva depresiei

Vremea în nord-estul Angliei este atât de rea de la începutul anului încât pinguinilor dintr-un sanctuar marin li s-au dat medicamente împotriva depresiei. Cei 12 pinguini Humboldt originari de pe coastele statelor Peru şi Chile dădeau semne de stres, aşa încât s-au pus pastile în peştii pe care îi mănâncă, a declarat vineri pentru AFP Lyndsey Crawford din conducerea sanctuarului din Scarborough (litoralul atlantic al Yorkshire, lovit de furtuni).

Fiindcă nu sunt din zone cu condiţii meteo similare, ‘nu s-au obişnuit cu acest tip de vreme rea atât de mult timp’, a adăugat o colegă a acesteia. Pinguinii îşi manifestă stresul rămânând mai degrabă la căldură decât să meargă în apă, mediul lor natural.

Pastilele contribuie şi la întărirea fragilului lor sistem imunitar. ‘Sperăm să îşi dea seama că nu sunt în pericol. Nu ştiu că primesc tratament fiindcă sunt pastile foarte mici care nu au gust neplăcut’, a mai spus Lyndsey Crawford.

Pinguinii Humboldt sunt ameninţaţi de dispariţie în habitatul lor natural din Chile şi Peru din cauza mai multor factori, printre care încălzirea climei, pescuitul excesiv şi proliferarea şobolanilor care le mănâncă ouăle. (Agerpres)

Comentarii