Din nou, noutăţi

joi, 21 martie 2013, 02:50
2 MIN
 Din nou, noutăţi

La rubrica asta problema nu e ce, ci despre ce să scriem. Nu că n-ar fi subiecte: dimpotrivă, avem prea multe, deci trebuie o selecţie la sânge. Când prindem un eveniment discografic care merită atenţia e OK, evident că sărim întâi la el…

După cum promiteam, am ascultat noul album al lui Jimi Hendrix (apărut pe 5 martie, "People, Hell and Angels"); nu sunt prea multe de spus: e un nou album postum, conţinând 12 piese neapărute până acum pe discuri oficiale, dar care au tot circulat şi răscirculat printre fani, din 1969 încoace. Iată câteva (găsiţi şi altele, că de-aia-i You Tube):

Şi o variantă mai plină de viaţă (dar, parcă, mai lipsită de blues) a piesei "Bleeding Heart":

 

Una peste alta, "People, Hell and Angels" nu e chiar un album de referinţă pentru Jimi Hendrix, dar merge ca exponat de valoare pentru colecţionarii înrăiţi…
Mai dăm o veste, tot pe partea discografică: şi David Bowie a scos album nou (al 27-lea de studio, primul din ultimii zece ani): se numeşte "The Next Day" şi a fost lansat pe 8 martie. O variantă aproape completă, în cele ce urmează:

 

L-am ascultat şi, deşi ne-am petrecut mare parte din adolescenţă cu vechile piese Bowie, de la "Space Oddity" la albumul "Let’s Dance" (trecând prin epocile Hunky Dory,  Ziggy Stardust, The Thin White Duke şi Scary Monsters), la prima audiţie ne-a plăcut. N-am făcut o pasiune arzătoare pentru "The Next Day", dar pare un album OK, complex în contextul începutului de an 2013. Să-l ascultaţi cu plăcere şi să vă mângâie urechile!

Comentarii