Distincţie pentru Festivalul de Teatru pentru Publicul Tânăr

miercuri, 30 august 2017, 11:22
1 MIN
 Distincţie pentru Festivalul de Teatru pentru Publicul Tânăr

Festivalul Internaţional de Teatru pentru Publicul Tânăr Iaşi (FITPTI) a fost laureat ca fiind un „festival remarcabil“ de către comisia de experţi europeni din cadrul „European Festivals Association“ (n.r. – Asociaţia Europeană a Festivalurilor) de la Bruxelles. 

Festivalul organizat de către Teatrul pentru copii şi tineret „Luceafărul“ Iaşi a fost laureat cu această distincţie în cadrul competiţiei „Europe for Festivals, Festivals for Europe“, membrii comisiei fiind specialişti din domeniu cu o bogată experienţă internaţională. FITPTI a fost recunoscut la nivel internaţional încă de la ediţia din 2015, când, aceeaşi comisie aceleiaşi asociaţii a oferit distincţia de „festival european“ evenimentului organizat de către Teatrul „Luceafărul“.

Evaluarea din cadrul competiţiei „Europe for Festivals, Festivals for Europe“ este realizată o dată la doi ani, experţii analizând atât maniera de organizare a evenimentelor înscrise la această competiţie, dar şi modul în care este perceput de către publicul internaţional şi tematica generală a evenimentului, care trebuie să se concentreze pe un subiect „european“. FITPTI se află în acest an la cea de-a X-a ediţie, fiind unul dintre cele mai longevive festivaluri ieşene. Anul acesta, manifestările urmează să aibă loc între 5 şi 12 octombrie, tematica generală urmând să fie „Orizonturi“. Programul celor opt zile de manifestări este unul amplu şi divers, aducând în atenţie creatori artistici din întreaga lume. Evenimentele sunt destinate publicului tânăr, „indiferent de vârstă“. 

Comentarii