DNA Iaşi acuză de luare de mită un cântăreţ notoriu

miercuri, 06 septembrie 2017, 01:50
2 MIN
 DNA Iaşi acuză de luare de mită un cântăreţ notoriu

Interpretul, cunoscut sub numele de scenă „Mircea Rusu Band“, ar fi acceptat mita în perioada în care era primar de comună. El este interpretul cunoscutelor melodii „Iarba verde de acasă“ sau  „Omul bun şi omul copt“.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Iaşi au finalizat o anchetă penală  ce îl vizează pe cântăreţul Mircea Rusu, fost primar al comunei mureşene Band până în 2016. Interpretul melodiilor „Iarba verde de acasă“ sau „Omul bun şi omul copt“ a fost deferit justiţiei pentru fapte de corupţie. Rusu a fost inculpat pentru două infracţiuni de luare de mită şi una de spălare de bani, alături de el mai fiind trimis în judecată şi directorul unei firme, Iulian Trofin. DNA Iaşi a avut nevoie de aproape nouă ani pentru a soluţiona acest dosar penal. În rechizitoriu, procurorii ieşeni arată că Mircea Rusu, cunoscut sub numele de scenă „Mircea Rusu Band“, ar acceptat să primească o mită de 800.000 de lei de la o societate care ar fi urmat să primească subcontractarea unor lucrări.

Cel care i-ar fi promis banii necuveniţi ar fi fost Iulian Trofin. „La data 23 septembrie 2008, contractul de execuţie lucrări a fost atribuit societăţii agreate, iar ulterior, până la data de 14 august 2009, inculpatul Rusu Mircea a primit de la inculpatul Trofin Iulian, cu titlu de mită, în mai multe tranşe, suma totală de 400.000 lei“, susţin procurorii. Ulte­rior, între Mircea Rusu şi Iulian Trofin s-ar fost încheiat un contract de împrumut fictiv, acesta fiind şi obiectul infracţiunii de spălare de bani, potrivit procurorilor.  În 2009, Mircea Rusu ar fi primit o altă mită, de 35.000 de lei, de la administratorul unei alte firme, pentru derularea aceluiaşi contract. Dosarul cântăreţului va fi soluţionat de Tribunalul Mureş. 

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii