DNA nu-l vrea liber pe Relu Fenechiu

miercuri, 05 iulie 2017, 01:50
1 MIN
 DNA nu-l vrea liber pe Relu Fenechiu

Tribunalul Vaslui a decis eliberarea condiţionată a fostului ministru, care urma să iasă de după gratii dacă DNA nu făcea contestaţie. Nu s-a întâmplat însă aşa.

Procurorii anticorupţie ieşeni au formulat contestaţie împotriva deciziei prin care s-a dispus ca fostul mi­nistru Relu Fenechiu să fie eliberat condiţionat. Fe­nechiu a beneficiat de decizia Judecătoriei Vaslui, pronunţată la finele săptămânii trecute. Pentru a fi pus efectiv în libertate, fostul lider liberal mai are nevoie şi de o decizie favorabilă a Tribunalului Vaslui. Până ieri, potrivit portalului instanţelor de judecată, data judecării contestaţiei nu fusese stabilită.

Fenechiu a executat o pedeapsă „doi în unul“, el având o sentinţă de 5 ani şi 6 luni de închisoare în care s-au contopit două pedepse. Prima, de 5 ani de închisoare, a fost acordată în 2014 „în dosarul Transformatorul“ iar a doua anul trecut, atunci când Fenechiu a recunoscut o mită de un milion de euro şi a primit o pedeapsă de 3 ani şi 10 luni de închisoare cu executare. În urma contopirii pedepselor, s-a adăugat doar un spor de şase luni pedepsei cele mai grele.

Comentarii