De Business

Punem punctul pe știi

Doar 9 absolvenţi de studii superioare s-au angajat pe loc la bursa locurilor de muncă

sâmbătă, 25 aprilie 2015, 01:50
1 MIN
 Doar 9 absolvenţi de studii superioare s-au angajat pe loc la bursa locurilor de muncă

Aproximativ 2000 de ieşeni aflaţi în căutarea unui loc de muncă au vizitat, ieri, standurile angajatorilor prezenţi la Bursa Locurilor de muncă organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Iaşi. Evenimentul s-a desfăşurat pe parcursul a patru ore la Casa de Cultură a Studenţilor din Iaşi şi la Casa de Cultură „Mihail Sadoveanu” din Paşcani.

Deşi până înainte de începerea evenimentului îşi anunţaseră prezenţa 119 agenţi economici, ieri dimineaţă s-au instalat la standuri 134 de agenţi economici. Din cele 1980 de persoane prezente la eveniment, 1.462 persoane au fost selecţionate în vederea angajării, iar 60 de solicitanţi au încheiat un contract de muncă aferent pregătirii profesionale, din care 9 cu studii superioare. „Bursa locurilor de muncă constituie una dintre cele mai eficiente măsuri active de pe piaţa forţei de muncă, având rezultate imediate, respectiv: scurte interviuri cu angajatorii, prospectarea tendinţelor pieţei muncii atât de angajatori cât şi de solicitanţii de loc de muncă precum şi contracte individuale de muncă încheiate”, a declarat Adriana Sîrghie, purtător de cuvânt al AJOFM Iaşi.

Cei 119 agenţi economici care şi-au anunţat dinainte prezenţa la eveniment au pus la dispoziţie un număr de 1.813 locuri de muncă vacante. Pe domenii de activitate, cele mai multe oferte sunt în industrie – 324, servicii -304, construcţii – 296, confecţii -297, comerţ – 77, şi 515 în alte domenii. Persoanele cu studii superioare au avut la dispoziţie 237 locuri de muncă vacante.

 

 

Comentarii