Doi amorezi cumpărau televizoare din Iaşi cu tichete valorice făcute acasă

sâmbătă, 19 iulie 2014, 01:56
2 MIN
 Doi amorezi cumpărau televizoare din Iaşi cu tichete valorice făcute acasă

Magisraţii Curţii de Apel Iaşi au scăzut pedeapsa unui bărbat de 36 de ani acuzat de înşelăciune.

Marcel Proca, din Valea Lupului, fusese condamnat în primă instanţă la şase ani de închisoare cu executare, însă în ultima instanţă pedeapsa sa a fost micşorată la trei ani de închisoare cu suspen­dare.

Potrivit anchetatorilor, la mijlo­cului lunii octombrie 2013, acesta a mers împreună cu o femeie pentru a cum­păra produse electronice, folosindu-se însă de tichete cadou falsificate. Oa­menii legii au fost alertaţi de către reprezentanţii un magazin din Iaşi care în urmă cu două zile au fost contactaţi de Marcel Proca în vederea achiziţio­nării televizorului.

„Echipa­jul de poliţie deplasat la faţa locului a identificat două persoane: P. Mar­cel, de 35 ani, din comuna Valea Lupului şi S. Elena, de 22 ani, din judeţul Neamţ. Asupra tinerei au fost găsite 30 tichete valorice în valoare de 20 lei fiecare, susceptibile a fi false. De asemenea, la controlul autoturismului cu care cele două persoane s-au deplasat în municipiul Iaşi au fost găsite 242 tichete valorice cadou, din primele verificări rezultând că toate sunt false“, au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi. Anchetatorii au mai aflat ulterior că, în perioada 12-16 octombrie, Marcel Proca şi iubita sa ar mai fi achiziţionat articole electronice, din diverse magazine, în valoare totală de peste 9.500 de lei. Oamenii legii i-au reţinut şapte acte materiale de acest gen.
 

Comentarii