Dorinţa ieşenilor s-a împlinit

vineri, 29 noiembrie 2013, 02:50
4 MIN
 Dorinţa ieşenilor s-a împlinit

Partida de mâine, cu CF Brăila, va fi ultima oficială din acest an pentru CSMS Iaşi. Jocurile cu FC Clinceni şi CSM Slobozia se vor disputa în 2014

 

 
Dorinţa CSMS Iaşi, ca partidele din etapele a XVII-a şi a XVIII-a a Ligii a II-a de fotbal, în care Iaşul dispută jocuri importante, la Clinceni şi Slobozia, să se dispute în 2014 s-a împlinit. Ieri, clubul ieşean a anunţat că Federaţia Română de Fotbal a fost de acord cu reprogramarea jocurilor amintite în startul anului viitor. Vestea i-a mulţumit pe toţi oficialii ieşeni, antrenorul Marius Lăcătuş declarând: “Amânarea este un lucru bun pentru noi. E clar pentru absolut toată lumea că nu eram pe drumul cel bun. După pregătirea de iarnă, putem spera ca jocul echipei să arate altfel, la fel şi numărul de puncte acumulate, mai ales cu echipele fruntaşe. Iar relaţia dintre joc şi numărul de puncte e directă”. Tehnicianul a recunoscut că planurile pentru iarnă sunt legate de întărirea serioasă a lotului. “Le-am spus şi jucătorilor că rămânerea lor la echipă depinde de evoluţiile pe care le vor avea. Firesc, va fi o evaluare a fiecărui fotbalist, o analiză corectă, în urma căreia vom lua anumite decizii. În iarnă vom aduce patru-cinci jucători, poate chiar şase dacă Avrămia şi Herghelegiu vor pleca. Dacă cei doi nu-şi prelungesc contractele, pentru club ar fi bine să fie vânduţi în iarnă, pentru a mai recupera ceva din banii investiţi în ei. Dacă nu aducem însă ceva de calitate în locul lor, eu mi-aş dori să rămână, chiar dacă asta înseamnă să-i pierdem gratuit în vara viitoare” a spus Lăcătuş, care a evitat să indice vreun vinovat legat de faptul că investiţiile serioase făcute în vară nu sunt “acoperite” de prestaţia echipei: “Ştiu că în vară s-au făcut investiţii destul de multe, însă nu pot spune eu de ce echipa nu joacă pe măsura aşteptărilor. E greu să faci o echipă când aduci 14-15 jucători. Important este ca din iarnă să ne mişcăm bine şi să nu mai facem jocuri de genul celui de la Bacău, când am fost zero barat. Sâmbăta trecută, nimic din ce am cerut nu a fost pus în practică de jucători, care au recunoscut şi ei că atât putem la ora actuală. Şi Cristi Ciocoiu, care a fost la meci, s-a mirat cum de jucători cu atâta experienţă la nivelul primei ligi pot evolua la nivelul la care au evoluat. S-a jucat la plesneală, aşa cum nu-mi place”.
Referitor la partida cu CF Brăila, de mâine, antrenorul CSMS Iaşi a avut un discurs asemănător cu cel folosit şi înaintea altor partide: “La jocul cu Brăila sper să avem o evoluţie mult mai bună decât ce s-a văzut în alte partide. Sper sa jucătorii să fi înţeles că atitudinea lor trebuie schimbată în bine, că trebuie să fie mai agresivi, să aibă o răutate pozitivă în joc, atât în ofensivă cât şi în defensivă. Îmi doresc să practicăm un fotbal mai bun decât până acum şi să obţinem o victorie în urma unei prestaţii bune, dacă nu foarte bune”.

Partida dintre CSMS şi CF Brăila, din runda a treia a returului eşalonului doi, se va disputa pe stadionul “Emil Alexandrescu”, de la ora 11:00.

 

 

Meciul Rapid – Unirea Tărlungeni se va disputa la Ploieşti

FC Rapid a fost sancţionat de Comisia de Disciplină a FRF cu interzicerea dreptului de organizare a unui meci pe Stadionul Giuleşti în urma incidentelor produse de suporterii giuleşteni la partida din deplasare cu Gloria Buzău, din cadrul etapei a XV-a a Ligii a II-a. De asemenea, conform site-ului oficial al FRF, gruparea giuleşteană a primit şi o penalitate sportivă de 37.500 de lei. De partea cealaltă, clubul Gloria Buzău a fost sancţionat cu 22.500 de lei penalitate sportivă. Conform hotărârii Comisiei de Disciplină a FRF, formaţia Rapid va disputa meciul de pe teren propriu cu Unirea Tărlungeni, din cadrul etapei a XVI-a a Ligii a II-a, pe un stadion aflat la cel puţin 40 de kilometri distanţă de Bucureşti. Suporterii rapidişti, prezenţi, sâmbătă, la meciul din deplasare cu Gloria Buzău, s-au bătut cu jandarmii şi au aruncat cu scaune şi alte obiecte în terenul de joc la finalul întâlnirii. Partida Rapid – Unirea Tărlungeni se va disputa pe stadionul Astra din Ploieşti, sâmbătă de la ora 12:00.

 

Comentarii