Două tinere din Iaşi, printre cei mai buni studenţi din ţară

marți, 13 ianuarie 2015, 02:56
2 MIN
 Două tinere din Iaşi, printre cei mai buni studenţi din ţară

Medicinista Antonela Vieriu şi artista fotografă Alecsandra Raluca Drăgoi au fost premiate la Gala Studenţilor Români.

Doi tineri ieşeni au fost desemnaţi printre cei mai buni studenţi ai ţării în urma Galei Stu­denţilor Români organizate la Bucureşti, pe 8 ianuarie.

Astfel, Antonela Vieriu, studentă din anul al VI-lea în cadrul Facultăţii de Medicină Generală de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“, a câştigat titlul de „Studentul român Erasmus al anului“. Aceasta a fost plecată între 2013-2014 cu mobilitatea Erasmus pentru toată durata anului academic la Universitatea Albert-Ludwigs din Freiburg, Germania. „Anul Erasmus petrecut în Ger­mania a fost o adevărată provocare, cel mai greu an universitar de până acum, dar şi cel mai frumos“, a precizat studenta în descrierea pusă la dispoziţie de site-ul Ligii Studenţilor Români din Străinătate, organizatorii galei.

Tot originară din Iaşi este şi Alecsandra Raluca Drăgoi, care a câştigat „Premiul special în Arte“. Alecsandra a mai fost printre finalişti şi la ediţia din anul trecut, ea câştigând anterior şi concursul de fotografie Sony Award, la categoria „Youth“, cu o fotografie ilustrând tradiţia românească de început de an, când oamenii se îmbracă în piei de urşi. Aceasta a copilărit în Iaşi, iar acum este de trei ani stabilită în Marea Britanie.

„Întotdeauna am avut curiozitatea să descopăr lucruri noi şi oameni din culturi diferite, astfel această mu­tare a fost benefică şi provocatoare pentru proiecte pe care le-am avut. După ce am stu­diat trei ani Fotografia la Universitatea Ports­mouth, absolvind acest an cu Fist Class Honours Degree, am decis să nu mă opresc aici şi să avansez mai mult pe un subiect concis“, a precizat studenta în descrierea sa, menţionând că a aplicat astfel pentru un master la Universitatea Westminster din Londra, pe Fotografie Docu­men­tară şi de Fotojurnalism, unde a fost acceptată cu o bursă care i-au acoperit o parte din costurile taxei de studiu.

La decernarea premiilor, care a avut loc săptămâna trecută la Bucureşti, a participat şi preşedintele României, Klaus Iohannis. 

Comentarii