Dublul asasinat de la Vlădiceni: începe procesul ucigaşului minor

vineri, 31 octombrie 2014, 02:57
2 MIN
 Dublul asasinat de la Vlădiceni: începe procesul ucigaşului minor

Final de anchetă în cazul dublului asasinat din localitatea Vlă­diceni.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi l-au trimis ieri în judecată pe băiatul care a ucis cu sânge rece, luna trecută, doi soţi la care lucra cu ziua. Gabriel Motoc este acuzat de anchetatori de omor calificat, dar şi de furt sau nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Dosarul său urmează a fi so­luţionat în primă instanţă de Tribunalul Iaşi.

Potrivit anchetatorilor, în noaptea de 3 spre 4 septembrie, Motoc a lovit cele două victime cu sălbăticie, în zona capului, folosindu-se de două topoare, mobilul crimei fiind se pare jaful. „După săvârşirea infracţiunii de omor, inculpatul a sustras din locuinţa victimelor 4 telefoane mobile, un aparat foto, 26 lei, un spray iritant lacrimogen, o geacă din piele, cartea de identitate a victimei Petrovici Con­stantin Tiberiu, un seif metalic de dimensiuni mici, chei şi un pistol marca Mauser Werke ca­libru 10/22T cu încărcător“, au menţionat procurorii. Aceştia au mai arătat că o parte din bunuri a fost abandonată la o distanţă de aproximativ 1 km de locuinţa vic­timelor, după care adolescentul s-a ascuns prin livezile şi lo­curile împădurite de pe raza comunei Tomeşti.

Pe 5 septembrie, el a fost găsit de poliţie la o stână din Cos­tu­leni. „În urma efectuării ne­cropsiei, s-a stabilit că moartea soţilor Petrovici a fost violentă şi s-a datorat insuficienţei cardio-respiratorii consecinţa traumatismelor cranio-cerebrale des­chise. Inculpatul a fost supus expertizei psihiatrice, stabilindu-se că a comis faptele cu discernământ, prezentând însă risc de reiterare a comportamentului antisocial“, au încheiat procu­rorii.

CITEȘTE ȘI:

 

Comentarii