De Business

Punem punctul pe știi

Electroputere VFU Paşcani a prins un contract tocmai în Gabon

miercuri, 10 mai 2017, 01:50
2 MIN
 Electroputere VFU Paşcani a prins un contract tocmai în Gabon

Aflată în plină criză şi cu datorii împovărâtoare, compania Electroputere VFU Paşcani caută să se redreseze prin derularea de contracte cu parteneri aflaţi la mii de kilometri distanţă. Recent, fosta uzină Remar Paşcani a semnat un acord pentru modernizarea de vagoane destinate transportului de pasageri în Gabon. Societatea controlată de afaceristul Gruia Stoica a parafat înţelegerea cu SETRAG (Compania de Transport Feroviar din Gabon) şi a recondiţionat un prim lot de 20 de vagoane. 

Contractul prevede că, după acest prim lot, alte 40 de vagoane vor urma la export, informează clubferoviar.ro, platforma de comunicare online dedicată industriei feroviare din România. Vagoanele ce au fost deja modernizate au un interior nou, sunt dotate cu aer condiţionat, sisteme cu ecrane LED pentru informarea călătorilor, podele şi scaune noi. Viteza de circulaţia a vagoanelor este de 100 km/oră, iar trenurile vor intra în operare pe linii regionale şi de navetă. În luna martie a acestui an, în urma Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor (AGEA) de la Electroputere VFU Paşcani, deţinătorii de titluri emise de societate au decis reducerea costurilor prin reorganizarea departamentelor şi desfiinţarea unor posturi.

„Raportul economic al societăţii pentru perioada 2014-2016 rezultă o datorie istorică împovărâtoare, ce constituie o limitare a posibilităţii dezvoltării de proiecte care să permită încasarea de noi venituri în cadrul companiei. Astfel, a devenit imperios necesară o politică de reducere a costurilor şi de reorganizare a departamentelor şi serviciilor”, se specifică în hotărârea AGEA. Potrivit aceluiaşi document, decizia de reorganizare a departamentelor are la bază scăderea perioadei de valabilitate a contractelor semnate de societate, respectiv de încetarea contractelor cu CFR Călători SA. Electroputere VFU Paşcani a realizat în 2015 o cifră de afaceri de 47,4 de milioane de lei, faţă de 38,8 milioane de lei în 2014. Peste 90% din acţiunile firmei Electroputere VFU Paşcani sunt deţinute de Gruia Stoica prin intermediul Grup Feroviar Român SA.

 

  

Comentarii