De Business

Punem punctul pe știi

Este oficial: Terenuri de la Iasitex au ajuns la Dedeman

sâmbătă, 23 ianuarie 2016, 02:50
2 MIN
 Este oficial: Terenuri de la Iasitex au ajuns la Dedeman

Dedeman a cumpărat terenul de 37.000 metri pătraţi din zona Ţesătura deţinut de
fondul israelian Green Plaza. Informaţia a fost confirmată pentru „Ziarul de Iaşi” de Dragoş Pavăl, coproprietarul lanţului de magazine Dedeman. Acesta nu a dorit să facă comentarii pe marginea sumei cu care s-a realizat tranzacţia. „Facem multe tranzacţii aşa că nu pot să le ţin minte chiar pe toate”, a spus Pavăl. 

Dezvoltatorul imobiliar Plaza Centers a negociat încă de la începutul anului trecut cu Dedeman şi Lidl vânzarea terenului de circa 46.000 de metri pătraţi situat pe Bulevardul Primăverii nr. 2. Valoarea estimată a afacerii se ridică la 7,2 milioane de euro. Green Plaza SRL a cumpărat terenul respectiv în anul 2007 de la Iaşitex SA în urma unei licitaţii cu cel puţin 21 de milioane de euro. Intenţia fondului de investiţii era ca pe acel amplasament să fie construit proiectul comercial Iaşi Plaza, dar şi clădiri de birouri, investiţie ce urma să „înghită” 75 de milioane de euro. În mijlocul anului trecut, Dedeman şi-a adjudecat în urma unei licitaţii organizate de Iaşitex şi un teren de 4.000 metri pătraţi contra sumei de circa 1 milion euro.
 
Pe terenurile ce anterior aparţinuseră fondului de investiţii Green Plaza şi Iaşitex SA se va construi un magazin de bricolaj Dedeman – mai exact va fi relocat magazinului retailerului din Manta Roşie – un supermarket Lidl şi o staţie de carburanţi. Investiţia doar în clădiri se ridică la 1 milion de euro şi se vor crea circa 200 de locuri noi de muncă. Potrivit unei declaraţii anterioare ale şefului Dedeman, terenul din Manta Roşie, unde acum este amplasat magazinul companiei nu va fi vândut ci va fi folosit pentru o investiţie ulterioară. 
 
 

Comentarii