Expoziţie a Muzeului Literaturii Române Iaşi găzduită la Alicante, Spania

joi, 17 septembrie 2015, 22:15
1 MIN
 Expoziţie a Muzeului Literaturii Române Iaşi găzduită la Alicante, Spania

În perioada 15 septembrie – 22 octombrie, expoziţia „Artişti români pe scenele europene, artişti europeni pe scenele româneşi“, realizată în cadrul Muzeului Literaturii Române Iaşi, este găzduită la Alicante, Spania, la Museo de la Universidad de Alicante.

Proiectul reprezintă o urmare a colaborării instituţionale dintre Muzeul Literaturii Române Iaşi şi Universitatea din Alicante.

„Expoziţia este compusă din afişe şi fotografii realizate în ateliere din secolul al XIX-lea din Paris, Berlin, Bucureşti, Iaşi, semnate de Nadar şi Paul Boyer, Franz Mandy, Nestor Heck şi alţii. În imaginile expuse sunt reprezentaţi actori români sau străini, unii celebri, cum ar fi Matei Millo sau actriţa Sarah Bernhardt“, au menţionat reprezentanţii Muzeului Literaturii Române din Iaşi.

Vernisajul expoziţiei a avut loc în prezenţa autorităţilor academice şi politice, a oamenilor de cultură ai oraşului, artiştilor, profesorilor, studenţilor şi a membrilor comunităţii româneşti din Alicante. Expoziţia a fost prezentă anul acesta, în luna martie, şi la Paris, la Maison d’Europe et d’Orient, în cadrul Festivalului European „L’Europe des Théâtres“.

 

Comentarii