Falimentul Astra a lovit şi la Aeroportul Iaşi, care era client al societăţii

vineri, 16 octombrie 2015, 01:59
1 MIN
 Falimentul Astra a lovit şi la Aeroportul Iaşi, care era client al societăţii

Falimentul Astra Asigurări încă face victime şi la Iaşi. 

Aeroportul s-a trezit fără acoperirea serviciilor de asigurare în ultima parte a anului, odată cu intrarea Astra în faliment, aerogara fiind unul dintre cei 1,8 milioane de clienţi ai societăţii.

„Noi aveam un contract privind asigurările încheiat în primăvară. Când societatea a dat faliment, am rămas descoperiţi. Am avut nevoie de un contract pe o perioadă scurtă de timp, practic ultimul trimestru, aşa că am apelat la societăţile existente pe piaţa ieşeană. S-a mers pe suma rămasă din vechiul contract“, a declarat directorul Aeroportului, Marius Bodea.

Contractul de asigurare a fost încheiat cu Millenium Insurance Broker SA. Aceasta va prelua îndatoririle de asigurator până la sfârşitul acestui an, contra sumei de 75.400 lei.

„Contractul vizează tot ce înseamnă activitate aeroportuară şi serviciile conexe. În contract intră imobilele Aeroportului, maşini, echipamentele împotriva terorismului, eventualele evenimente negative care pot provoca daune companiilor care operează la noi şi aşa mai departe“, a spus Bodea.

Comentarii