Fiica fostului bulibaşă de la Ciurea, condamnată pentru evaziune

miercuri, 08 octombrie 2014, 01:56
1 MIN
 Fiica fostului bulibaşă de la Ciurea, condamnată pentru evaziune

Judecătorii ieşeni au decis ieri să o condamne la trei ani de închisoare cu suspendare pe Mărioara Stănescu, acuzată de procurori pentru evaziune fiscală.

Potrivit acestora, pe 10 august 2007, când avea doar 19 ani, Mărioara Stănescu a devenit administrator al SC Hard Metal Grup SRL Grajduri, firmă ce avea ca obiect de activitate recuperarea deşeurilor metalice. În perioada august – octombrie 2007, tânăra ar fi înregistrat în contabilitate mai multe facturi fictive diminuând astfel obligaţiile fiscale către stat, respectiv impozitul pe profit şi TVA.

Firma fiicei lui Gagarin Stănescu nu avea puncte de lucru, spaţii de depozitare sau personal angajat. Cu toate acestea, imediat după înfiinţare ar fi cumpărat bulumaci, cărămidă, tablă sau oţel-beton de la diferite societăţi din Arad, Galaţi, Craiova sau Bucureşti.

Finanţele Publice au luat la puricat activitatea financiar-contabilă a firmei Hard Metal Grup SRL descoperind astfel şi facturile fictive înregistrate în contabilitate. Sentinţa de ieri nu este definitivă.

 

Comentarii