De Business

Punem punctul pe știi

Finul împăratului Vlasov, învârteli de milioane cu două firme

joi, 19 martie 2015, 02:50
1 MIN
 Finul împăratului Vlasov, învârteli de milioane cu două firme

Fostul vicepreşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi Radu Precul (FOTO), care l-a secondat pe cunoscutul avocat Mihail Vlasov, are de plătit peste 20 milioane lei către creditorii după ce şi-a băgat în insolvenţă firmele sale Moldochim şi Moldochim Max Trade. Potrivit unor rapoarte ale administratorilor judiciari, cele mai mari datorii au fost cumulate pe firma Moldochim Max Trade, în jur de 17,3 milioane lei.

Din această sumă, peste 14 milioane lei ar trebui să se întoarcă tot către Radu Precul şi soţia sa Liliana, finii lui Mihal Vlasov, după ce firma Moldochim SA a fost acceptată în tabelul creditorilor cu această creanţă. Printre creditorii care au de recuperat cele mai mari sume de la Moldochim Max Trade se numără Administraţia Judeţeană de Finanţe Publice cu 286.000 lei, firma Danger Trading cu 437.000 lei, Director Factor IFN cu 1,2 milioane lei sau Inco Service Company cu 378.000 lei.

Prin cealaltă firmă, Moldochim SA, Radu Precul a ţepuit la nivel mai mare statul român, către care trebuie să plătească o sumă de 1,6 milioane lei, plus o sumă de 300.000 lei născută în timpul procedurii. De asemenea, Precul a cumulat datorii serioase şi către alţi creditori ţepuiţi şi prin cealaltă firmă, respectiv Inco Service Company cu 274.000 lei sau E.C. Oil cu 44.800 lei (89.000 lei pe cealaltă firmă). Radu Precul era un nume cunoscut la începutul anilor 2000 când deţinea funcţia de secund al preşedintelui CCI Iaşi, Mihail Vlasov. Ulterior, Precul a fost implicat într-un caz de evaziune fiscală prin firmele sale, Moldochim şi Moldochim Max Trade, când a reţinut dările către stat pentru angajaţi timp de circa doi ani (n.r. – peste 200.000 lei) şi a primit doar o amendă de 1.000 de lei.

 

 

Comentarii