Firmele de asigurări se războiesc cu Citadin pentru daunele provocate de găurile din asfalt

joi, 05 mai 2016, 01:51
2 MIN
 Firmele de asigurări se războiesc cu Citadin pentru daunele provocate de găurile din asfalt

O firmă de asigurare a recuperat de la Citadin banii acordaţi unor conducători auto care şi-au avariat maşinile în gropi de pe raza oraşului. În acest sens, Omniasig VIG SA a câştigat două procese împotriva Primăriei Iaşi, iar societatea din subordinea municipalităţii, Citadin, în calitate de garant al lucrărilor la străzile unde au fost înregistrate incidentele, a fost nevoită să achite aproape 4.000 lei.

„Sunt situaţii în care asigurătorii solicită despăgubiri reprezentând contravaloarea unor reparaţii ca urmare a unor avarii produse autovehiculelor în cazul unor gropi în carosabil, avarii pentru care asiguratorul doreşte să primească despăgubirile pe care le-a achitat proprietarului/utilizatorului şi pe care societatea noastră consideră ca trebuind recuperată de la cei care răspund de siguranţa pe drumurile din municipiul Iaşi“, se arată într-un punct de vedere al Citadin. Reprezentanţii societăţii spun că nu achită astfel de despăgubiri decât dacă dosarele sunt soluţionate prin sentinţă civilă pronunţată de către instanţele judecătoreşti în care să fie prevăzută obligativitatea efectuării plăţii.

„Subscrisa având în dosarele introduse de asiguratori calitatea de «chemată în instanţă» nu s-a considerat vinovată de producerea unor potenţiale incidente întrucât sunt multe situaţii în care aceste avarii se datorează manierei vicioase de conducere a şoferului ce ar fi avut drept consecinţă avarierea autoturismului“, au precizat reprezentanţii Citadin. Potrivit acestora, deseori în astfel de procese, şoferii nu indică locul exact unde s-a produs evenimentul, nu există martori oculari şi nu se specifică în mod clar dacă tronsonul de drum unde a avut loc incidentul aparţine sau nu Consiliului Local.

De altfel, pentru a cunoaşte mai bine împrejurările de fapt reale care au condus la producerea posibilului incident rutier, din actele şi probele prezentate în dosare rezultă faptul că toate înscrisurile subsecvente încheierii acestora au fost întocmite numai în baza a ceea ce conducătorii auto ţin să menţioneze“, au explicat şefii Citadin.

Comentarii