De Business

Punem punctul pe știi

Firmele din Iaşi încep să-şi caute clienţi în America Latină

miercuri, 22 aprilie 2015, 01:50
2 MIN
 Firmele din Iaşi încep să-şi caute clienţi în America Latină

Fabrica de interfoane Electra caută noi pieţe de desfacere peste Ocean, în America Latină. În perioada 28-30 aprilie, o delegaţie a societăţii deţinute de omul de afaceri Marian Berdan (FOTO) va participa un important târg de profil din Mexic, unde îşi vor expune portofoliul de produse. Din delegaţia va face parte şi un consultant al firmei înfiinţate de Berdan la Viena.

„Firma din Viena este interfaţa care creşte încrederea în Electra pentru a se ocoli proasta reputaţie a ţării”, spune proprietarul grupului de firme Electra. Berdan spune că decizia participării la târgul din capitala Mexicului nu este întâmplătoare şi că îl va costa în jur de 30.000 euro. „Avem studii de piaţă care spun că până în anul 2020 America Latină va avea cea mai mare creştere pe acest segment de control-acces”, a precizat acesta. La târg, Electra va promova îndeosebi produsele de tip low-coast dar şi pe cele premium ale companiei. Proprietarul fabricii de interfoane de la Iaşi a mai subliniat faptul că noua sa ţintă în materie de exporturi, America Latină, a însemnat o mană cerească pentru o firmă de profil de la sud de Dunăre. „Cifra de afaceri a unei firme de interfoane din Bulgaria s-a dublat de la an la an de când au început să exporte către Brazilia şi Argentina. Este un risc, dar totuşi dacă nu încercăm să găsim noi pieţe de desfacere, să gândim global, vom ajunge să facem doar întreţinere”, a spus omul de afaceri.

Dacă în urmă cu câţiva ani, Electra deţinea chiar şi aproape 80% din piaţa românească de interfoane, acum procentul s-a redus până la 60%, piaţa fiind invadată de „chinezării”, a observat Berdan, care însă este optimist şi crede că cifra de afaceri a societăţii Electra va creşte cu 40% în acest an faţă de 2014. Nu în ultimul rând, acesta mizează şi pe o nouă piaţă de desfacere pentru videointerfoanele cu Internet Protocol, ce pot fi accesate cu ajutorul unui smartphone. „Lucrăm să oferim o soluţie completă la acest tip de produse în a doua parte a acestui an iar, în luna ianuarie 2016, vom participa la un târg specializat în videointerfoane în Dubai”, a conchis Berdan.

 

 

Comentarii