De Business

Punem punctul pe știi

Fiscul scoate la vânzare două terenuri ale fraţilor Fenechiu

joi, 20 aprilie 2017, 01:50
2 MIN
 Fiscul scoate la vânzare două terenuri ale fraţilor Fenechiu

Astazi, Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Iaşi scoate la licitaţie două terenuri intravilane ce aparţin firmei de construcţii SC Engineering and General Constructing SA, fosta SC Fene Grup SA, ce aparţine fraţilor Fenechiu.

 Vor fi scoase la licitaţie publică o suprafaţă de 5.100 metri pătraţi, ce porneşte de la preţul de 929.311 şi o suprafaţă de 3.900 metri pătraţi, cu un preţ de pornire de la 699.000 de lei. Terenurile sechestrate se află în zona Fortus şi se află la a doua licitaţie. Firma debitoare este administrată în prezent de fostul secretar de stat liberal Cristian Ghibu, care a preluat afacerile fraţilor Relu şi Lucian Fenechiu, condamnaţi cu executare în Dosarul Transformatorul. Potrivit datelor publicate la Registrul Comerţului, compania de construcţii deţinută de fraţii Relu Fenechiu (96%) şi Lucian Fenechiu (4%), este administrată de firma Globocon, prin Cristian Ghibu, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Acesta a fost numit secretar de stat în ianuarie 2013, la propunerea lui Relu Fenechiu, fostul ministru al Transporturilor. Grupul Fene a fost înfiinţat în 1991 şi cuprinde firma de construcţii, Tehnorom (IT&C, sisteme de securitate, instalaţii electrice, producţie de tâmplărie de lemn), La Rocca SRL (comercializare de materiale de construcţii, dotări sanitare şi hoteliere) şi Integra Business Consulting (proiectare în construcţii şi consultanţă). Potrivit unor declaraţii date către Mediafax de Ghibu, se va încerca găsirea unui cumpărător. Conform ultimului bilanţ declarat la ANAF, firma SC Engineering and General Constructing SA a avut în 2015 o cifră de afaceri de 7,1 milioane de lei, cu 0 profit şi  1,6 milioane de lei pierderi.  

 

 

Comentarii