De Business

Punem punctul pe știi

Ford vrea să renunţe la aproximativ 10% din forţa sa de muncă la nivel global

marți, 16 mai 2017, 09:08
1 MIN
 Ford vrea să renunţe la aproximativ 10% din forţa sa de muncă la nivel global

Ford Motor vrea să renunţe la aproximativ 10% din forţa sa de muncă la nivel global, pe fondul măsurilor directorului general Mark Fields de creştere a profitabilităţii şi de oprire a declinului cotaţiei acţiunilor grupului, au declarat persoane apropiate situaţiei, transmite MarketWatch.

Producătorul auto american are ca obiectiv reducerea costurilor cu 3 miliarde de dolari în 2017, pentru a creşte profitabilitatea în 2018, chiar dacă vânzările din Statele Unite stagnează.

Preţul acţiunilor Ford a avut de suferit în timpul mandatului lui Fields din ultimii trei ani, astfel că valoarea de piaţă a companiei a coborât sub cea a Tesla şi General Motors.

Reducerile de locuri de muncă, aşteptate să fie anunţate cel mai devreme în această săptămână, au ca ţintă angajaţii permanenţi, obiectivul fiind reducerea forţei de muncă la nivel mondial a Ford cu aproximativ 10%, au spus sursele.

Nu este clar dacă planul include şi reducerea numărului de angajaţi plătiţi cu ora de la fabricile Ford din SUA şi străinătate. Ford are 200.000 de angajaţi în întreaga lume, între care jumătate în America de Nord.

Desfiinţarea unui număr mare de locuri de muncă în Statele Unite ar putea declanşa un conflict politic, din cauza rolului jucat de industria auto în timpul campaniei electorale de anul trecut şi la începutul mandatului preşedintelui Donald Trump.

Comentarii