Fost ministru de Externe: România a procedat corect în cazul lui Rogozin

vineri, 28 iulie 2017, 16:15
2 MIN
 Fost ministru de Externe: România a procedat corect în cazul lui Rogozin

Fostul ministru de Externe Titus Corlățean a afirmat vineri că, din punctul său de vedere, gestul vicepremierului rus Dmitri Rogozin de a tranzita România a fost unul "provocator", iar autoritățile din țara noastră au procedat corect interzicând survolarea spațiului aerian românesc de către avionul în care se afla oficialul rus.

"Este o decizie absolut corectă și judicioasă adoptată de MAE. Ea are deja un precedent cunoscut în 2014, când aceluiași domn Rogozin i s-a interzis survolul în România, pentru că România trebuia și a procedat corect să respecte regimul de sancțiuni impus Federației Ruse după anexarea ilegală a Crimeei, regim de sancțiuni care l-a inclus și pe domnul Rogozin pe lista persoanelor care erau supuse sancțiunilor în ceea ce privește libera deplasare în spațiul UE. Nu este o chestiune bilaterală între România și Federația Rusă, e o chestiune între UE și Federația Rusă în sensul respectării regimului de sancțiuni care a fost impus celor care au avut o contribuție la anexarea ilegală a Crimeei în plan politic în Federația Rusă", a declarat Titus Corlățean.

În opinia fostului ministru de Externe, decizia MAE este corectă.

"Decizia era cunoscută, predictibilă și previzibilă pentru autoritățile ruse, numai că domnul Rogozin este un personaj care provoacă permanent, are o atitudine insolentă și după ce în 2014 a suferit această punere în aplicare a sancțiunii știa foarte bine că, dacă va mai încerca o dată, i se va aplica același tip de decizie. Este clar din punctul meu de vedere că a fost un act provocator, reacția românilor era predictibilă", a mai declarat Corlățean.

agerpres.ro

Comentarii