FOTO: A început a XV-a ediţie A FEstudIS. Studenţii s-au plimbat ieri prin Iaşi în camioane

joi, 07 mai 2015, 01:51
2 MIN
 FOTO: A început a XV-a ediţie A FEstudIS. Studenţii s-au plimbat ieri prin Iaşi în camioane

Studenţii ieşeni au dat ieri startul ediţiei a XV-a din FEstudIS, luând parte la tradiţionala paradă studenţească.

Câteva mii de studenţi au străbătut ieri Iaşul îmbrăcaţi în culorile organizaţiei de care aparţin, încercând să-i prezinte cât mai bine specificul. Au folosit tricouri colorate, vuvuzele, fluiere, bannere, chiar şi camioane încărcate cu studenţi, traseul pornind din două direcţii.

GALERIE FOTO I

Pe de o parte au fost cei din Campusul Tudor Vladimirescu, ligile aparţinând în principiu Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi“ din Iaşi, iar de cealaltă parte au fost studenţii de la Agronomie, care au coborât prin faţa Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“, pe la Casa de Cultură a Studenţilor, unde s-au întâlnit şi cu mediciniştii, apoi toţi, alături de convoiul din Tudor, au ajuns în Piaţa Palatului Culturii.

GALERIE FOTO II

De acolo aceştia s-au întors până în faţa Casei de Cultură a Studenţilor într-un singur grup uriaş, coloana întinzându-se pe câţiva zeci de metri, unde a fost susţinut un concert de către artiştii ieşeni de la ora 20.00. Acest eveniment a dat startul festivalului studenţesc FEstudIS, care va continua până pe 17 mai.

GALERIE FOTO III

„Acest festival, încă din 2001, a fost un prilej de a sărbători studenţia şi de a uni asociaţiile studenţeşti. FEstudIS uneşte studenţii atât la distracţii, cât şi la competiţii. Acest eveniment se adresează studenţilor din Iaşi lansându-le provocarea să participe la activităţile organizate de ONG-urile şi ligile studenţeşti“, au precizat reprezentanţii Casei de Cultură a Studenţilor, organizatorii.

 

 

Comentarii