De Business

Punem punctul pe știi

FOTO: Ambasadorul Japoniei a vizitat reprezentanţa Toyota din Iaşi

miercuri, 31 mai 2017, 15:33
2 MIN

Kisaburo Ishii, ambasadorul nipon în România a ajuns în cursul zilei de ieri şi pe la reprezentanţa Toyota din Valea Lupului. 

Vizita a avut loc în jurul orei 14, iar oficialul din ţara Soarelui Răsare a ţinut să vadă maşinile expuse, spunând că el a venit de la Bucureşti la Iaşi cu o Toyota Lexus. „Este pentru prima dată când vizitez Iaşul, am auzit despre acest oraş că are industria IT foarte dezvoltată. În Iaşi, în prezent, nu sunt investitori japonezi, însă în Cluj există o companie de IT, sper ca în viitor să vină investitori şi din Japonia, deaorece Iaşul este un oraş universitar”, a explicat Kisaburo Ishii.

Acesta a mai menţionat faptul că nu este diplomat de de carieră, şi că a lucrat timp de 30 de ani în Ministerul Transporturilor. Întrebat dacă ar recomanda firmei Toyota să deschidă în Moldova o fabrică de asamblare, niponul a afirmat faptul că există anumite criterii economice şi studii, şi că nu a avut timp să analizeze starea economică a judeţului şi să cunoască aspectele care ar conta într-un astfel de demers. În cursul zilei de marţi, ambasadorul Japoniei a vizitat Consiliul Judeţean şi Prefectura, iar ieri s-a întâlnit şi cu primarul Mihai Chirica. Prefectul i-a făcut niponului o prezentare a judeţului, insistând pe potenţialul de dezvoltare precum domeniile IT, agricultură şi turism. Ambasadorul a mărturisit că de când a ajuns în Iaşi, a vizitat puţin oraşul şi că îi place.

 

  

Comentarii