FOTO Atât de mare este cometa întâlnită în premieră de o sondă spaţială

marți, 26 august 2014, 16:44
1 MIN

După un periplu de 10 ani, sonda spaţială Rosetta a ajuns lângă cometa 67P/ Ciuriumov-Gherasimenko, devenind astfel primul vehicul spaţial care a reuşit o astfel de "întâlnire spaţială", într-o misiune ştiinţifică ce va dura până în 2015.

Pentru a vă da seama care sunt dimensiunile cometei, a fost realizată o grafică pe baza informaţiilor transmise de sonda spaţială, iar apoi "bulgărele" a fost plasat în apropiere de Los Angels. Imensul oraş aproape că nu se vede la baza cometei.

Imaginea a fost publicată pe iflscience.com

Lansată în 2004, Rosetta a parcurs în total peste 6 miliarde de kilometri în spaţiu, efectuând patru rotaţii în jurul Soarelui şi trecând de trei ori pe lângă Terra şi o dată pe lângă Marte, pentru a-şi accelera viteza de croazieră.

Această premieră ştiinţifică va permite oamenilor de ştiinţă să obţină o serie de informaţii inedite despre originea Sistemului Solar, informează AFP.
"Am ajuns lângă cometă", a declarat, la ora 09.29 GMT, Sylvain Lodiot, coordonatorul misiunii Rosetta de la Agenţia Spaţială Europeană (ESA), de la Centrul de control din Darmstadt (Germania).

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii