FOTO: Croaziera la fiordurile norvegiene

joi, 28 ianuarie 2016, 08:11
2 MIN

Unele dintre cele mai spectaculoase peisaje din lume sunt cele cu fiordurile norvegiene. O metodă foarte bună de a le admira este aceea de a urca la bordul unui vas de croazieră. Timp de 7-8 zile, turiștii pot fotografia unele dintre cele mai renumite fiorduri norvegiene. Așa este Sognefjord – cel mai lung fiord din Europa și al doilea din lume după Scoresby Sund din Groenlanda. Este totodată și cel mai adânc fiord din lume.

 

Un alt loc renumit este Geirangerfjord, inclus în patrimoniul UNESCO. Aici, peisajele create de cascadele Voalul Miresei și Cele 7 surori sunt absolut încântătoare.

Porturile de îmbarcare pentru o astfel de croazieră sunt fie Hamburg, în Germania, fie Amsterdam (Olanda) sau Copenhaga (Danemarca), afirmă Ioan Bășea, directorul general al unei agenții specializate în vânzarea de croaziere.

În timpul croazierei la fiordurile Norvegiei, turiștii pot vizita și portul Bergen, cu al său vechi cartier „Bryggen” inclus în patrimoniul UNESCO. Orașul, așezat pe șapte dealuri înalte, are o climă aparte: locuitorii săi îndură ploaia aproape în fiecare zi. Se zice că la o zi fără ploaie, urmează două cu precipitații.

O astfel de vacanță trebuie programată în așa fel încât să prindem fie nopțile albe de la Cercul Polar, fie aurora boreala. În primul caz, croaziera se face vara, când soarele nu apune aproape deloc; fenomenul se mai numește și ”soarele de la miezul nopții”.

De la sfârșitul lunii mai până la sfârșitul lunii iulie soarele rămâne mereu deasupra orizontului. În timpul sezonului rece, turiștii sunt atrași de spectacolul oferit de aurora boreală.

Costul unei croaziere la fiordurile norvegiene cu plecare în luna iunie pornește de la 1.600 de euro de persoană în cabină dublă interioară, potrivit Europafm.

Comentarii