FOTO: Elevii au primit manuale cu spaţii goale în loc de diacritice

marți, 22 septembrie 2015, 11:40
1 MIN
 FOTO: Elevii au primit manuale cu spaţii goale în loc de diacritice

În şcolile din Maramureş a ajuns un lot de manuale cu evidente deficienţe de tipar. În loc de diacritice, cărţile au spaţii goale!

Este vorba despre manualul de „Cultură Civică”, scris de Elena Nedelcu şi Ecaterina Morar şi avizat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării. Potrivit însemnelor de pe coperta interioară a cărţii, „Manualul a fost aprobat de Consiliul Naţional pentru Aprobarea Manulalelor, în urma licitaţiei organizate de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării prin unitatea de Coordonare a Proiectului de reformă a Învăţământului Preuniversitar din România. Manualul este realizat în conformitate cu programa analitică aprobată de Ministerul Educaţiei şi Cercetării prin Ordinul nr. 5654 din 23.12.1997 şi este distribuit gratuit elevilor”.

Cu toate că a fost supervizat de către o comisie de specialitate şi avizat de Ministerul Educaţiei, manualul este plin de greşeli, iar calitatea tipăriturii este execrabilă. Imaginile sunt suprapuse, culorile neclare şi în loc de diactriticile sunt spaţii goale.

voceatransilvaniei.ro

 

Comentarii