FOTO: Lămpile vegetale, soluții inteligente pentru spațiile fără ferestre

miercuri, 16 martie 2016, 17:24
1 MIN

„Credem că plantele joacă un rol din ce în ce mai important în mediul nostru urban. Condițiile de creștere a plantelor au fost întotdeauna o terapie intensivă cu multă lumină naturală” declară membrii atelierului We Love Eames din Germania. 

Astfel ei au decis să proiecteze lămpi în care să crească plante și astfel să existe și lumină și verdeață în spații în care nu există ferestre! Planta din lampa proiectată nu are nevoie de nici o îngrijire umană, cum ar fi ventilația sau de irigarea. Lumina folosită face uz de similitudinea fizică între Led și lumina soarelui. Astfel, plantele pot realiza fotosinteză.

Corpul de iluminat (lampa) este un ecosistem complet, de sine stătător, în care plantele pot crește netulburate ani de zile. Lampa oferă un nou tip de de sticlă, un bun conducător de electricitate, care este capabil să fluidizeze energia electrică invizibilă de-a lungul suprafeței sale. Nu mai este nevoie de o conexiune permanentă prin cablu între sursa de alimentare și lampă. Această inovație tehnică deschide noi oportunități în proiectarea surselor de energie ecologică.

cunoastelumea.ro

 

Comentarii