(FOTO) Nu se ştie ce se va face cu casele evacuate forţat

joi, 29 iunie 2017, 01:50
2 MIN

Municipalitatea nu are încă un plan u ieri au mai avut loc unele evacuări, iar Primăria a anunţat că acestea vor continua 

Municipalitatea nu a decis încă ce se va întâmpla cu spaţiile de locuit pe care le evacuează în această perioadă. Şefii municipalităţii susţin că imobilele din care se fac evacuări vor fi expertizate şi, ulterior, în baza cercetării tehnice, vor fi decise ce măsuri se impun. Doar în cazul monumentului istoric din Păcurari (Casa Buicliu, amplasată în apropiere de Blocuri Păcurari), Primăria a comunicat că imobilul va fi consolidat.

În acelaşi timp, anexele construite în extinderea monumentului vor fi demolate. Până acum, Primăria a evacuat zeci de persoane din zone precum Păcurari, Centru sau Tătăraşi. Ieri, municipalitatea a continuat evacuările din alte două imobile. Potrivit reprezentanţilor instituţiei, în primul caz, pe strada Aurel Vlaicu (Tătăraşi), familia în cauză a decis să părăsească imobilul de bunăvoie cu o zi în urmă. În schimb, pe std. Albă, în zona staţiei Pădurii, municipalitatea a identificat la faţa locului două familii (25 de persoane). „Cele două familii au evacuat imobilul de bunăvoie, una mutându-se la nişte rude din municipiu, iar cealaltă la rude din mediul rural. Reprezentanţii municipalităţii le-au pus la dispoziţie foştilor chiriaşi maşini pentru transportul bunurilor“, a declarat ieri Dan Postolea, şef al Biroului de comunicare din cadrul municipalităţii.
 
Cel mai probabil, imobilul din std. Albă va fi demolat, în condiţiile în care Primăria spune că a fost făcută o expertiză din care a rezultat această soluţie. „Imobilul situat în std. Albă, nr. 4, este considerat monument de arhitectură şi figurează pe lista imobilelor situate în zona A cu risc seismic, fiind în pericol de autodemolare. În ciuda numeroaselor somaţii şi notificări trimise (…), chiriaşii nu au respectat prevederile contractuale privind întreţinerea locuinţelor, contribuind la degradarea accentuată a imobilului. Imobilul a fost expertizat în 2003, iar soluţia propusă de expert a fost demolarea“, a mai spus reprezentantul Primăriei. Reprezentanţii municipalităţii spun că, în următoarea perioadă, vor mai fi făcute evacuări în Sărărie şi pe str. Plăieşilor din Alexandru cel Bun. 

 

Comentarii