De Business

Punem punctul pe știi

FOTO: Peste drum de Hotel Europa va răsări un turn de locuinţe

sâmbătă, 21 martie 2015, 02:50
3 MIN

Omul de afaceri Constantin Rădeanu care deţine terenul unde erau amplasate clădirile grupului de presă “24:ORE” se pregăteşte să ridice aici un bloc rezidenţial.

Hotel Europa, a doua cea mai înaltă clădire din Iaşi, va avea un frate geamăn peste drum! Vis-a-vis se pune la cale construirea unui mare ansamblu de locuinţe. Omul de afaceri Constantin Rădeanu, patronul complexului eGros şi al restaurantului “La Castel”, stă momentan la pândă pe segmentul de real estate, dar nu pentru mult timp. Acesta deţine peste drum de viitorul Hilton de Iaşi 4.000 de metri pătraţi. La fel ca mulţi alţi antreprenori şi dezvoltatori, aşteaptă aprobarea noului Plan Urbanistic General (PUG) pentru a se apuca de construit. Cert este faptul că în zona în care cu mulţi ani în urmă a funcţionat grupul de presă “24:ORE” s-a aprins fitilul.

De ieri, mai multe maşini au pus la pământ construcţiile existente pe terenul de peste drum de Europa pentru a face loc, în viitorul nu foarte îndepărtat, unei noi construcţii. Actualmente, potrivit legislaţiei urbanistice locale, regimul de înălţime al zonei este redus, de până la trei nivele, ne-a spus Rădeanu. Totuşi, proprietarul eGros spune că pe piaţă se vehiculează informaţia cum că noul PUG va permite constructorilor să ridice clădiri de până la zece nivele. “Vreau să vindem nişte apartamente. Aşteptăm să iasă PUG-ul, să vedem ce o să fie nou, şi după o să ştiu exact ce o să construiesc. Momentan însă, acum regimul de înălţime este mic, de două-trei nivele. Am înţeles că noul PUG va reglementa precis toate zonele. Oraşul s-a extins şi ar trebui să dea voie să se construiască până la zece nivele. De la şapte în sus. Aşa am auzit că va fi”, a spus omul de afaceri jurnaliştilor de la “Ziarul de Iaşi”.

În jur de 500 de euro cheltuieşte un dezvoltator pe metru pătrat construit, ne-a indicat patronul eGros. Planurile pentru construirea unui colos în acea zonă, care să rivalizeze clădirea vecină, nu sunt de ieri sau de astăzi. În 2011, Rădeanu dorea ca pe o suprafaţă de circa 3.500 de metri pătraţi să construiască un centru de afaceri, birouri, magazine şi sala de fitness. Pe terenul de pe strada Elena Doamna se plănuia ridicarea cel mai înalt turn din Iaşi, de 30 de etaje. La acea dată, omul de afaceri căuta parteneri de afaceri pentru acest proiect şi estima investiţia la nivelul sumei de 7 milioane de euro.  Rădeanu este implicat într-un proiect imobiliar şi în cartierul Bucium, acolo unde lucrează la ridicarea unui cartier rezidenţial de case pe strada Trei Fântâni. Pe terenul din Bucium vor fi construite, în mai multe etape, 55 de căsuţe, în funcţie de cerere şi succesul primelor astfel de imobile construite. Planul este de a construi două tipuri de case, de 55 şi 74 mp. Modelul cel mai mic de casă va costa aproximativ 55.000 euro, după cum declara la finele anului trecut pentru „Ziarul de Iaşi“ Constantin Rădeanu.

 

 

Comentarii