FOTO: Prefectul Marian Șerbescu îngenuncheat, sărutând drapelul

luni, 26 iunie 2017, 13:35
2 MIN

Pe 26 iunie se sărbătorește Ziua Drapelului Național. La Iași, prefectul Marian Șerbescu a participat la ceremonie și a sărutat steagul.

"Am participat în această dimineață la manifestările publice ocazionate de celebrarea Zilei Drapelului Național. În pofida vremii caniculare, zeci de ieșeni au ținut să asiste la sfințirea și înălțarea drapelului pe catargul din fața Palatului Administrativ.

În timp de război, drapelul național a fost cel care i-a însoți pe ultimul drum pe cei care și-au dat viața pentru apărarea teritoriului și onoarei României. În timp de pace, spre același drapel se îndreaptă ochii sportivilor noștri aflați pe podiumurile competițiilor sportive internaționale.

Ca simbol al unității și al ființei naționale, drapelul este cel care ne-a strâns și continuă să ne strângă în jurul său, în jurul valorilor democratice și europene. În jurul lui se strâng și românii plecați peste hotare, după cum tot lângă el ne aflăm și noi acum. Sfințit de sângele înaintașilor noștri, încununat cu laurii victoriilor și udat de lacrimile înfrângerilor, drapelul național a fost simbolul care ne-a făcut să ne ridicăm din nou în picioare și să ne identificăm cu pământul în care ne sunt înfipte rădăcinile.

Îl cinstim azi cu fapta, așa cum îl cinstim în fiecare zi cu gândul", a precizat Marian Șerbescu.

Facebook

Comentarii