Franţa s-a răzbunat pe Guardiola

vineri, 17 martie 2017, 02:43
2 MIN
 Franţa s-a răzbunat pe Guardiola

 

La o săptămână după ce PSG a fost eliminată de Barcelona din Liga Campionilor, AS Monaco a reuşit să scoată din competiţie pe Manchester City
 
Formaţia AS Monaco a eliminat-o pe Manchester City în optimile de finală ale Ligii Campionilor, impunându-se, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 3-1, în manşa secundă, după ce pierduse turul, în deplasare, cu 3-5. Pentru antrenorul oaspeţilor, Josep Guardiola, a fost meciul cu numărul 100 în cupele europene ca tehnician. Monaco a condus la pauză cu scorul de 2-0, prin golurile reuşite de Mbappé (‘8) şi  Fabinho (’29), City a redus din handicap după golul marcat de Sané (’71), iar Bakayoko a adus golul calificării, şase minute mai târziu. Astfel încât, după neverosimila eliminare a PSG de către Barcelona, Franţa va avea în sferturi pe liderul campionatului, AS Monaco, care l-a învins tocmai pe creatorul echipei de pe “Nou Camp”, Josep Guardiola. "Suntem extrem de fericiţi de această calificare. M-am uitat de două-trei ori la meciul tur şi cred că scorul de 5-3 nu a fost corect, am plătit pentru mici greşeli. Această calificare este meritată. A fost nevoie să presăm cu doi atacanţi, pentru că dacă laşi balonul celor de la City, atunci eşti mort. Suntem fericiţi pentru fani şi pentru Franţa, vom continua să-i reprezentăm. Ajung a doua oară în această fază a competiţiei, este o recunoaştere a muncii noastre", a declarat antenorul echipei din Principat, portughezul Leonardo Jardim. La rândul său, Guardiola s-a arătat nemulţumit de jocul echipei sale: "Pentru a te califica e nevoie să joci bine mai mult de 45 de minute. Trebuie să joci bine 90 de minute. În prima repriză am fost lenţi, dar după pauză a fost mai bine. Ne-am creat ocazii, am revenit, dar multe lovituri libere au stricat ritmul meciului. Este o competiţie dură şi am avut numai de învăţat din acest meci. Vom face totul pentru a reveni la acest nivel. Acest meci ne va folosi pe viitor. Eu mereu am aceeaşi filozofie, cea a atacului. în prima repriză nu am fost capabil să-mi motivez jucătorii, dar după pauză am reuşit. Important este să rămânem mereu fideli stilului nostru de joc, iar acum am făcut acest lucru doar în partea secundă",  a declarat Guardiola, potrivit L’Equipe.

Trăgând linie, în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, s-au calificat trei echipe spaniole (Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid), două germane (Bayern München, Borussia Dortmund), o echipă italiană (Juventus Torino), una engleză (Leicester City) şi una franceză (AS Monaco).  Tragerea la sorţi a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor va avea loc astăzi, la Nyon. 

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii