Furtuna perfectă. Ce ascunde referendumul pentru familia tradiţională anunţat de Dragnea

duminică, 03 septembrie 2017, 18:00
2 MIN
 Furtuna perfectă. Ce ascunde referendumul pentru familia tradiţională anunţat de Dragnea

Decizia politica adoptata de PSD, sambata, la Mamaia, de a organiza in aceasta toamna un referendum pentru modificarea Constitutiei, in sensul definirii familiei traditionale drept casatoria dintre un barbat si o femeie, reprezinta perdeaua de fum de care avea nevoie Dragnea&gascadeborfasi pentru modificarea legilor justitiei si, eventual, neutralizarea DNA. Este furtuna perfecta menita sa ocupe spatiul public cu o falsa dezbatere, in care se vor arunca inevitabil presa, politicieni si o buna parte din societatea civila. Dar mai inseamna ceva: o carte de negociere, scrie hotnews.ro. 

Presedintelui Klaus Iohannis nu-i mai ramane in aceasta situatie decat declansarea unui referendum pe tema justitiei, in mod intelept amanat dupa protestele din iarna. Seful statului a pastrat glontul de argint pentru vremuri mai grele, care, iata, au venit. Insistenta cu care Liviui Dragnea i-a cerut lui Tudorel Toader sa iasa pe 23 august cu modificarile la legile justitiei, desi nu avea la acel moment un text scris, are o explicatie simpla, arată hotnews.ro. 

Aflat intr-o situatie tot mai disperata, liderul PSD arunca cat mai multe mingi in aer, convins ca una tot o sa cada. Legile justitiei sunt inca o carte de negociere. Cam asa suna deal-ul propus de Dragnea sistemului: voi ma ajutati cu dosarul de la Inalta Curte si cu noile anchete declansate de DNA, iar eu o las mai moale cu legile justitiei si cu schimbarea lui Kovesi de la DNA. Asa se explica inclusiv bezelele transmise in ultimul timp sefului SRI, Eddie Hellvig. O invitatie pe fata la compromis. 

In logica lui de borfas, Dragnea e convins ca doar o negociere cu sistemul si cu presedintele Iohannis il mai poate scapa de anchete si de noi condamnari. Mentalitate de infractor condamnat deja intr-un dosar, de borfas ajuns prin mituirea populatiei la pupitrul de comanda al tarii. Nu degeaba pana si consultantii americani angajati de Dragnea l-au mirosit si, mai in gluma, mai in serios, i-au spus Pablito. Intreaba-l, Pablito, pe Roger Stone ce parere are despre tine. 

CITIŢI ARTICOLUL PE LARG PE hotnews.ro 

Comentarii