Grav accident la miezul nopţii: 4 victime, tineri ieşiţi de la petrecere

luni, 04 aprilie 2016, 01:54
2 MIN
 Grav accident la miezul nopţii: 4 victime, tineri ieşiţi de la petrecere

Patru tineri au ajuns la spital în urma unui grav accident petrecut sâmbătă dimineaţa, după ce autoturismul în care se aflau s-a răsturnat pe DN 24, la marginea judeţului, spre Vaslui, pe raza localităţii Coropceni.  

Trei dintre răniţi, cu vârste cuprinse între 17 şi 20 de ani, au rămas internaţi în Spi­talul de Copii „Sfânta Maria“ şi în Spitalul de Urgenţe „Sfântul Spiridon“. Potrivit reprezentanţilor SMURD, apelul la 112 a fost înregistrat sâmbătă, în jurul orei 01,15.

În timp ce se deplasa prin comuna Schitu Duca, maşina cu patru pasageri tineri, care veneau de la o distracţie, a pă­răsit carosabilul şi s-a răsturnat. „O victimă în vârstă de 20 de ani a fost preluată de un echipaj SMURD de terapie intensivă.  Bărbatul era pasa­ger pe scaunul din dreapta faţă şi prezenta un traumatism cranio-cerebral sever, otoragie bilaterală, traumatism toraco-abdominal, fractură humerus drept. Tânărul a fost adus în Unitatea de Primire Urgenţe de la Spitalul Sfântul Spiri­don, unde a fost internat şi operat de urgenţă. Pacientul se află internat în ATI, cu prognostic rezervat“, a arătat profesorul Diana Cimpoeşu, medic şef UPU-SMURD.

De la locul accidentului, un echipaj de ambulanţă de tip B2 a preluat un tânăr de 17 ani, pasager pe scaunul din stânga spate, care prezenta multiple traumatisme. Minorul se afla sub influenţa alcoolului şi avea un traumatism cranio-cerebral, unul to­racic şi altul de membru inferior stâng. Victima a fost dusă în UPU de la Spitalul de Copii.

Un alt echipaj SMURD, unul de prim ajutor, a preluat o a treia victimă, care a rămas in­ternată la Spitalul „Sfântul Spiridon“. Tânărul în vârstă de 19 ani era şoferul autoturismului şi avea un traumatism la nivelul antebraţului drept. Cel de-al patrulea pasager, care se afla pe scaunul din dreapta spate, un tânăr în vârstă tot de 20 de ani, a refuzat iniţial transportul la spital, dar ulterior a venit singur pentru investigaţii în UPU. Potrivit medicilor, tânărul a mers apoi la domici­liu, pentru că nu prezenta nicio leziune.

Comentarii