De Business

Punem punctul pe știi

Iaşitex îşi va majora capitalul cu 10 milioane de lei

Societatea va emite 977.000 de noi acţiuni ce vor avea o valoare nominală de 10,24 de lei.

vineri, 01 mai 2015, 01:50
2 MIN
 Iaşitex îşi va majora capitalul cu 10 milioane de lei

Acţionarii Iaşitex SA au aprobat majorarea capitalului social al societăţii cu circa 10 milioane de lei. Decizia a fost luată în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor din 27 aprilie 2015. Astfel, de la 21,5 milioane de lei capitalul social va creşte până la 31,5 milioane de lei prin emiterea a 977.000 de acţiuni noi cu valorea nominală de 10,24 lei/acţiune.

Tot în cadrul aceleiaşi adunări s-a acordat drept de preferinţă de trei luni de la publicarea hotărârii în Monitorul Oficial pentru acţionarii existenţi, înregistraţi la Depozitarul Central SA Bucureşti. Acţiunile rămase nesubscrise vor fi date printr-o ofertă publică primară în termen de trei luni la un preţ ce va fi stabilit printr-un raport de evaluare, cu prima de emisiune. La începutul acestui an, „Ziarul de Iaşi” a dezvăluit în exclusivitate că la societatea Iaşitex, parte a Grupului Servicii Comerciale Române (SCR), patronat de omul de afaceri Ştefan Vuza, se pregătesc disponibilizări substanţiale.

„Măsura disponibilizărilor a fost dictată de diminuarea volumului de comenzi a clienţilor tradiţionali, cu pondere în exporturi, dar şi de factori externi – preţul ţesăturilor de pe pieţele internaţionale cum ar fi India sau Turcia este foarte redus, acestea fiind subvenţionate de către stat cu până la 50%. În al doilea rând, în ciuda eforturilor depuse, SC Iasitex SA nu a reuşit să menţină înţelegerea contractuală cu IKEA. Pentru a compensa acest deficit, echipa managerială face eforturi pentru a încheia noi parteneriate de afaceri”, se indica într-un comunicatul trimis ulterior de conducerea societăţii pe adresa redacţiei.

Totodată, potrivit aceluiaşi document, societatea ieseană îşi propunea o reorientare pe fabricarea ţesăturilor tehnice, a produselor home textile pentru piaţa internă a României şi pe asimilarea de noi ţesături pentru industria auto şi industria mobilei, astfel încât să fie extinsă piaţa de desfacere. Mai mult decât atât, în luna martie a acestui an, însuşi preşedintele grupului SCR, din care face parte şi Iaşitex, şi-a manifestat disponibilitatea de a asigura capitalul necesar unor investiţii pentru creşterea productivităţii societăţii.

 

 

Comentarii