Il Grande Alessandro

sâmbătă, 29 aprilie 2017, 01:43
4 MIN

Concordia Chiajna – CSM Poli Iaşi 0-0,  în etapa a VIII-a a returului play-out-ului Ligii I de fotbal. Iaşul a controlat meciul cu singura echipă din prima ligă fără victorie în faza a doua a campionatului doar în primele 25 de minute. Remiza a fost salvată de portarul Caparco, italianul având câteva intervenţii providenţiale pe finalul actului întâi;. Repriza a doua nu a avut nici sare, nici piper

 
 
Concordia: Bălgrădean – Koenders, Bejan (’54 – Dobrosavlevici), Albu – R. Costin (’58 –  Răsdan) – Grădinaru, M. Cristescu (’79 – V. Munteanu), Deaconu, Fota – Pena, Herea. Antrenor: Dan Alexa.
CSM: Grahovac (’21 – Caparco) – Bosoi, Ciucă, Frăsinescu, Sato – Böle, Răuţă, Gheorghe, Ţigănaşu (’80 – Cristea) – Ştefănescu – Golubovic (’87 – Mitic). Antrenor: Eugen Neagoe.
Cartonaşe galbene: Fota (’73) – Sato (’67).
Arbitri: Sebastian Colţescu; Micloş Nagy, Marius Nicoară.
 
CSM Politehnica Iaşi nu a reşit să întrerupă seria de meciuri fără gol din ultimele partide, echipa ieşeană bifând aseară al treilea meci alb consecutiv. Formaţia pregătită de Eugen Neagoe nu a pus probleme celei mai modeste echipe din campionat, Concordia, care nu câştigase de nouă meciuri, decât în startul meciului: Ţigănaşu (’11) a şutat peste poartă din lateral stânga, Ştefănescu (’17) l-a imitat pe coechipierul său dintr-o poziţie oarecum asemănătoare şi nu a prins poarta (’23), după un şut interesant, cu exteriorul.
De la jumătatea actului întâi terenul a avut o altă înclinaţie, ocaziile mari apărând la poarta Iaşului. Încălzit de şutul lui Costin (’32), Caparco a reuşit să păstreze echilibrul după câteva intervenţii de excepţie. Italianul a respins spectaculos “capul” lui Cristescu (’37), a parat cu capul şutul trimis de Herea din poziţie “unu la unu” (’39), a deviat în bară trasorul lui Deaconu (‘45^2) şi a anihilat reluarea lui Cristescu.
Pauza a adus liniştirea iureşului gazdelor, nu şi trezirea oaspeţilor. Drept urmare, actul secund a curs fără apariţia vreunei faze importante de poartă, ca să nu mai vorbim de ocazii.
Iaşul a bifat astfel al nouălea meci fără înfrângere, dar şi al doilea 0-0 consecutiv cu una dintre cenuşăresele campionatului.
 
Căpitan nou la CSM
^ Căpitanul de echipă al Iaşului, Ovidiu Mihalache, a acuzat dureri la spate şi nu a fost inclus în lotul de 18 al oaspeţilor. Cum şi fostul căpitan al CSM, Ionuţ Voicu, a avut ceva probleme de natură medicală şi a rămas rezervă, banderola a fost purtată de Cosmin Frăsinescu, care a bifat aseară al 300-lea meci în Liga I. ^ Mădălin Ciucă a revenit, după mult timp, în formula de start a Iaşului. ^ În minutul 19, la o minge trimisă din lateral dreapta spre centrul careului, Grahovac a ieşit din poartă, mingea a trecut peste el, a ajuns la Deaconu, care, rămas cu poarta goală, a înscris, însă golul a fost anulat pentru că jucătorul gazdelor se afla în ofsaid. Portarul titular al CSM a căzut imediat pe gazon, acuzând o accidentare, care a dus la schimbarea lui. ^ Rezerve neutilizate la oaspeţi au fost Panţîru, Danale, Voicu şi Stenio. ^ Fondul sonor a fost dominat de galeria oaspeţilor, care au afişat un banner cu sigla FC Politehnica Iaşi, care ar fi împlinit 72 de ani pe 27 aprilie. ^
 
Declaraţiile tehnicienilor
 
Dan Alexa: “Şi astăzi am avut aceeaşi problemă ca în alte partide. Ne-am creat ocazii mari, însă nu am reuşit să înscriem. Am avut multe situaţii, am avut şi bară. Sunt sătul, ratăm trei – patru ocazii mari la un singur meci. Iaşul este o echipă solidă, omogenă, care a jucat în Cupa UEFA, poate pune probleme oricărui adversar. Eu cred că meritam să câştigăm. Trebuie să adunăm puncte în continuare, cred că putem să prindem locul de baraj”.

Eugen Neagoe: “Sunt mulţumit că am ajuns la al nouălea meci fără înfrângere. Am venit să câştigăm, însă rezultatul este echitabil. Am început bine jocul, am avut trei ocazii, apoi Chiajna şi-a creat ocazii în prima repriză în urma unor faze fixe şi ale unor erori ale noastre. În repriza a doua, nu au mai apărut ocazii clare. Mi-aş fi dorit să câştigăm, am cerut la pauză să urcăm mai mult, însă a rămas egal”. 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii