De Business

Punem punctul pe știi

În ce domenii găsiţi locuri de muncă bine plătite în Europa

vineri, 11 martie 2016, 02:50
2 MIN
 În ce domenii găsiţi locuri de muncă bine plătite în Europa

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Iaşi poate facilita angajarea a 466 de ieşeni care se află în căutarea unui loc de muncă în 11 ţări europene. Cele mai multe posturi disponibile, 209 la număr, se află în Marea Britanie şi vizează personalul calificat în asistenţă medicală sau îngrijire la domiciliu. 

Pentru ocuparea a 60 de posturi de ingrijitor personal/infirmier se cere minimum un an de experienţă în domeniu şi se oferă o remuneraţie de 8 lire/oră, în timp ce pentru asistenţii medicali sunt libere 60 de posturi plătite cu 15 lire/oră. O altă companie englezească doreşte să angajeze 25 de îngrijitori la domiciliu pentru 7 lire/oră (7,85 lire.oră în weekend), aceştia trebuind să deţină carnet de conducere categoria B, cazier internaţional curat şi să fie disponibili pentru a lucra ore suplimentare şi în weekend. Tot companii din Marea Britanie caută să angajeze bucătari cu doi ani experienţă în domeniu pentru un salariu de 7,25 lire/oră (19.000 – 20.000 lire/an).

„Candidaţii trebuie să fie persoane motivate, punctuale, oneste şi foarte bine organizate. Aceştia trebuie să fie capabili să prepare diverse feluri de mâncare. De asemenea, persoanele interesate trebuie să deţină calificare în domeniu sau să aibă o ucenicie făcută în domeniu”, conform anunţului AJOFM Iaşi. Alte 130 de locuri de muncă pot fi găsite în câmpul muncii german, la mare căutare fiind ospătarii, mecanicii auto, barmanii şi factorii poştali. Nemţii oferă salarii de 2.000 de euro şi asigurare socială inclusă pentru fiecare din cele 15 posturi de factor poştal şi salarii de 1.800 euro pentru posturile de ospătar şi barman.

În Cehia sunt disponibile 15 posturi de şofer de camion remunerate cu 1.890 euro lunar, candidaţii trebuind să deţină permis de conducere categoriile C şi E, calificare de şofer profesionist şi trei ani experienţă ca şofer profesionist. În afară de aceste posturi, se mai caută vopsitori auto, tinichigii auto, mecanici şi femei de serviciu în Suedia, un maseur în Spania, un sudor în Slovenia, şapte îngrijitori şi 30 de şoferi pe autocamion în Slovacia. Ieşenii interesaţi se pot adresa personalului EURES la sediul AJOFM Iaşi din Târgu Cucu pentru informaţii suplimentare. 

 

 

Comentarii