În ianuarie se vor caza primii studenţi în Căminul C5 al UAIC

marți, 25 august 2015, 01:55
1 MIN
 În ianuarie se vor caza primii studenţi în Căminul C5 al UAIC

Lucrările avansează la Căminul C5 al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ din Complexul „Titu Maiorescu“, fostul Puşkin, însă conducerea instituţiei de învăţământ superior susţine că nu va reuşi să îl pună la dispoziţia studenţilor încă din luna octombrie.

Pe data de 15 septembrie se vor recepţiona lucrările de la constructor, însă licitaţiile pentru mobilarea şi utilarea camerelor, deşi începute, urmează să se prelungească până spre finalul anului, iar primii beneficiari ai celui mai modern cămin al universităţii ar putea fi studenţii Erasmus care vin în ianuarie, şi cei români care se întorc din burse în aceeaşi lună.

Conform primelor informaţii, s-a stabilit, momentan, ca în fiecare cameră să nu fie cazaţi mai mult de trei studenţi, însă detalii vor fi stabilite concret în momentul în care licitaţiile vor fi terminate. Tarifele pentru cazare vor fi aceleaşi ca în căminele renovate din Târguşor-Copou, C1, C2 şi C3, aproximativ 275 de lei pe lună pentru trei locuri în cameră şi 300 pentru camerele de două persoane.

Căminul se află în renovare de mai mulţi ani, însă universitatea nu a putut să îl termine din fonduri proprii fiindcă soldurile sunt blocate de câţiva ani, iar fondurile rămase dintr-un an anterior sau dirijate din bugetul propriu către un proiect de investiţie şi care nu au fost cheltuite integral în anul atribuirii au fost îngheţate.

 

 

 

Comentarii