De Business

Punem punctul pe știi

În spaţiile unui fost dealer auto se deschide un depozit

marți, 14 iunie 2016, 01:50
3 MIN
 În spaţiile unui fost dealer auto se deschide un depozit

Este vorba despre imobilul deţinut de fostul dealer Opel, Gold&Platin vis a vis de Metro. Clădirea a fost cumpărată anul trecut cu 550.000 de euro de către Simba Invest.

 

Una din cele mai mari companii din ţară în domeniul comerţului cu amănuntul, Simba Invest din Bacău, îşi va deschide până la sfârşitul acestei luni un nou depozit la Iaşi, în clădirea fostului dealer Opel, Gold&Platin. Patronii companiei băcăuane cu sedii în toate judeţele ţării au achiziţionat imobilul de la lichidatorul companiei Gold&Platin în toamna anului trecut, iar în perioada următoare va fi finalizat procesul de modernizare. „Preconizăm data de 25 iunie pentru finalizarea tuturor lucrărilor, dar cert este că de la 1 iulie clădirea va fi operaţională. Clădirea va fi depozitul nostru de la Iaşi, cu alte cuvinte renunţăm la spaţiul pe care îl aveam închiriat până acum şi ne mutăm în propriul spaţiu achiziţionat anului trecut. Vom face fix aceeaşi activitate pe care o desfăşurăm de 20 de ani. Valoarea investiţiei în modernizarea depozitului nu cred ca este relevantă în acest context”, ne-a transmis, ieri, Cătălin Tarcău, directorul Simba Invest.

 
O poveste încâlcită
 
Fostul showroom Opel din Iaşi a fost scos la vânzare în mai multe rânduri în ultimii ani, însă ofertele concrete pentru achiziţionarea sa, chiar dacă la puţin peste un sfert din valoarea de evaluare, au început să sosească în primăvara anului trecut. Compania Rotools Machinery, deţinută de Anghel Mihai Petre, fost director în cadrul Romtelecom, şi patronul lanţului de fast food Mado, şi-au arătat interesul de a cumpărat cele două clădiri şi terenul de 4.100 mp cu deschidere la DN28, dar apoi nu s-au mai prezentat la licitaţii. Pentru licitaţia din luna mai, Rotools Machinery a depus o nouă ofertă de 500.000 euro, doar că înainte de termenul limită a depus o ofertă mărită, de 550.000 euro, compania Simba Invest. Ambii licitatori au urcat preţul în ziua licitaţiei, astfel că noul proprietar trebuia să fie firma lui Anghel Mihai Petre, cu un preţ de adjudecare de 700.000 euro, însă acesta a refuzat să plătească procesul verbal şi a părăsit sala, nemulţumit fiind de creşterea sumei la care voia să achiziţioneze clădirile. După depăşirea tuturor termenelor legale, lichidatorul Gold&Platin a scos imobilul la vânzare, în numele Rotools Machinery, la preţul de 700.000 euro, dar cum nu a prezentat interes, s-a luat în calcul o nouă ofertă a celor de la Simba Invest, în cuantum de 550.000 euro. La licitaţia cu supraofertare de la sfârşitul lunii septembrie, Simba Invest a devenit noul proprietar al clădirilor din Miroslava în calitate de unic ofertant. „Conform procesului verbal de licitaţie nr.2600/G&P/28.09.2015, imobilul compus din teren intravilan (S â 4.178 mp), clădire C1 showroom (Sc â 1.477,78 mp), clădire C2 (Scd â 1.207,70 mp), împrejmuire, platformă exterioară, instalaţie climatizare – dotare clădire C1 showroom situată în com. Miroslava, DN 28, jud. Iaşi a fost adjudecat de către SC Simba Invest SRL, cu sediul în localitatea Bacău, str Republicii, nr 193, jud Bacău, prin împuternicit Lungu Cristinel, la preţul de 550.000 euro”, potrivit raportului lichidatorului judiciar, publicat la câteva zile de la adjudecare.
 
Cine sunt cumpărătorii
 

Simba Invest SRL a fost înfiinţată în 1996 în Bacau de doi antreprenori locali, Sorin Gavrilă şi Cristinel Lungu, şi are ca obiect de activitate distribuţia de ţigări, produse alimentare şi băuturi alcoolice. În prezent are peste 20.000 de clienţi, iar anul trecut şi-a crescut cifra de afaceri faţă de 2014 cu 78 milioane lei, ajungând astfel la 303 milioane lei, dar şi-a diminuat profitul de la 13,5 milioane lei la 5,5 milioane lei. Societatea numără în prezent peste 600 de angajaţi. 

 

 

Comentarii