În Tătăraşi şi Galata, apa caldă va veni mai prompt la robinete

joi, 18 mai 2017, 01:50
2 MIN
 În Tătăraşi şi Galata, apa caldă va veni mai prompt la robinete

Veolia Iaşi a anunţat programul de investiţii pentru pregătirea următorului sezon rece u are o valoare de 10 mil. Lei.

Veolia Energie Iaşi va face în această vară investiţii estimate la aproape 10 milioane lei. Într-o adresă către clienţi, reprezentanţii companiei spun că principalele obiective ale lucrărilor care vor fi efectuate vizează fiabilizarea echi­pamentelor de producţie a energiei termice şi creşterea eficienţei energetice pe parte de producţie şi reţele pentru îmbunătăţirea continuităţii furnizării apei calde şi a căldurii.

Acţiunile Veolia sunt menite să pregătească derularea în condiţii optime a iernii următoare. La centrala de producţie de la Holboca se vor realiza intervenţiile anuale de mentenanţă şi de modernizare asu­pra tuturor agregatelor. Principalele lucrări fac referire la continuarea reparaţiei capitale a unui cazan pe cărbune, a instalării de purjoare automate pe conductele de abur pentru consumul tehnologic propriu şi modernizarea instalaţiei de depo­zitare, preîncălzire şi recirculare a păcurii.

Nu în ultimul rând, alte lucrări prevăd utilizarea apei de puţ pentru producţia de apă dedurizată. La centrala de producţie din Tudor Vladi­mirescu, principalele lucrări din această vară vizează reviziile pe circuitele de termoficare urbană şi la pompele de reţea, precum şi rea­lizarea instalaţiilor de depozitare şi de utilizare a combustibilului lichid uşor pentru funcţionarea cazanelor de apă fierbinte. În ceea ce priveşte lucrările pe reţelele de transport (primare) şi de distribuţie (secundare), aceasta fac referire la înlo­cuirea tronsoanelor de conducte considerate ca prezentând risc de avarie. Astfel, în zona centrală vor fi înlocuiţi 1,6 km de conducte primare, precum şi 2 km de conducte secundare în zonele Bularga, Ga­lata, Nicolina şi Metalurgie.
 
De asemenea, o altă lucrare vizează introducerea a 1,4 km de conducte pentru recircularea apei calde între punctele termice şi blocuri în zonele Tătăraşi şi Galata, care va face ca apa caldă să ajungă mai prompt la robinet, lucrări similare fiind implementate deja în alte cartiere. Nu în ultimul rând, unul dintre obiectivele Veolia este ca, până la finalul anului 2017, să dubleze numărul de contoare ce pot fi citite la distanţă, respectiv peste 2.400 de contoare (47,1% din întreg parcul) vor putea fi citite fără a-i mai deranja lună de lună pe reprezentanţii asociaţiilor de proprietari.  

 

Comentarii