Încă neînvinşi pe 2015

luni, 02 februarie 2015, 02:43
3 MIN
 Încă neînvinşi pe 2015

CSMS Iaşi – FC Buniodkor 1-1 (0-0), într-o partidă de verificare disputată în Antalya. Preşedintele Prunea spune că Iaşul nu va avea de suferit de pe urma lui Wesley, care a pierdut un proces la FIFA cu Al Hilal
 

CSMS Iaşi a disputat sâmbătă al doilea meci amical al anului. Echipa ieşeană a remizat, 1-1, în duelul disputat cu FC Buniodkor, grupare care a terminat sezonul trecut pe locul IV în Uzbekistan şi care are în palmares mai multe performanţe importante în fotbalul asiatic.
Iaşul a condus la pauză graţie reuşitei lui Ciucur, din minutul 25, egalarea survenind în minutul 77, după o eroare a noului venit Markovic. Antrenorul Nicolo Napoli a mizat în testul cu uzbecii pe următoarele formule: Grahovac – Voicu, Ciucă, Mihalache, Ţigănaşu – Ciucur, Olah, Creţu, Bole – Boiciuc, Onduku (în actul întâi); Caparco – Mitic, Markovic (Chelaru), Plămadă, Bădic – Bosoi, Braga, Enescu, Coşereanu – Boiciuc, Crenganiş (în actul secund). Dintre jucătorii prezenţi în cantonamentul din Antalya nu au fost folosiţi portarul Grecu, juniorul Moisi şi Liviu Mihai, ultimul continuând să fie sâcâit de probleme de natură medicală. Din această cauză, şefii CSMS studiază posibilitatea de a-l trimite pe Mihai acasă, o decizie definitivă urmând a fi luată în câteva zile.
Reamintim, în primul test din Turcia, Iaşul a trecut cu 3-0 (0-0) de Pohang Steelers (Coreea de Sud), formaţie care a avut mai mulţi titulari lipsă. Informaţiile au fost transmise de oficiali ai clubului ieşean.
 
Se mai vrea un vârf
Conform unor martori oculari, CSMS nu s-a mişcat rău în confruntarea cu uzbecii, portughezo-brazilianul Braga arătând destule calităţi, în ciuda faptului că este în urmă cu pregătirea. Napoli a mizat pe un modul “4-4-2”, juniorul Boiciuc fiind folosit titular în avanposturi.
În aceste zile se vor intensifica tratativele pentru aducerea unui vârf, fiind încercate mai multe piste. De altfel, preşedintele CSMS, Florin Prunea, a anunţat că după 31 ianuarie, când expiră perioada de transferări în mai multe campionate, va mai aduce unu-doi atacanţi, restul lotului fiind acoperit, pe fiecare post existând minimum doi jucători.
Următorul meci amical al Iaşului va avea loc mâine, în compania unei echipe din Polonia, fie cea anunţată înainte de plecarea spre Turcia, Ruch Chorzow, fie Korona Kielce.
 
Wesley încurcă socotelile

În altă ordine de idei, o ştire legată de Wesley a creat frisoane la gruparea din Copou. Conform clubului Al Hilal, acesta aşteaptă să primească 1,4 milioane euro de la fotbalistul brazilian şi cluburile la care acesta a evoluat după ce a plecat de la gruparea saudită, Millonarios (Columbia) şi CSMS Iaşi. Al Hilal plătise 3 milioane de euro către FC Vaslui, în iunie 2012, pentru achiziţionarea lui Wesley, jucătorul plecând după doar un an din Arabia Saudită pe motiv că nu era plătit la timp. Steaua şi Pandurii Târgu Jiu au vrut atunci să-l transfere pe brazilian, însă ambele echipe s-au temut de faptul că ar putea fi obligate să plătească despăgubiri după acţiunea clubului Al Hilal la FIFA. Wesley a ajuns apoi la Millonarios şi, în vara trecută, la CSMS, echipă care i-a reziliat contractul luna trecută. Florin Prunea susţine însă că Iaşul nu trebuie să se teamă că va fi silit să plătească o despăgubire consistentă: “Am studiat cu atenţie problema Wesley înainte de a-l legitima. Noi am primit certificatul de joc de la FIFA când l-am transferat pe Wesley. FIFA i-a dat drept de joc provizoriu, până la soluţionarea reclamaţiei celor de la Al Hilal. Acum, dacă Al Hilal a câştigat, jucătorul trebuie să plătească. Dacă se va decide că va fi şi un club care să răspundă alături de fotbalist, acesta va fi Millonarios, primul care l-a legitimat pe Wesley după plecarea de la Al Hilal. Eu cred însă că doar jucătorul va trebui să-şi rezolve problema pe care o are”. Wesley are dreptul de a face apel la decizia dată de FIFA.

 

 

Comentarii