De Business

Punem punctul pe știi

Încă un ieşean a fost prins că vindea ilegal ţigări la bucată

joi, 16 februarie 2017, 02:50
1 MIN
 Încă un ieşean a fost prins că vindea ilegal ţigări la bucată

Fenomenul contrabandei de ţigări a luat amploare în ultimul timp, poliţiştii şi vameşii ieşeni capturând la distanţă de două-trei zile, marfă fără timbre de acciză ori cu timbru din Republica Moldova. 

Ultima captură a avut loc chiar de Valentine’s Day, când „poliţiştii din cadrul Secţiei 5 Poliţie Iaşi, au surprins în flagrant un bărbat de 32 de ani, care efectua acte de comerţ pe strada Mitropolit Varlaam, din municipiul Iaşi, oferind spre vânzare ţigări. Cele 160 de ţigarete au fost ridicate în vederea confiscării. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi.

Anterior acestei capturi, poliţiştii de frontieră de la Sculeni au capturat acum câteva zile 14.000 de ţigarete, adică în jur de 700 de pachete de ţigări.  Marfa în valoare totală de 6.372 lei a fost confiscată iar ieşenii prinşi au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare totală de 17.000 lei.  În lupta împotriva traficului ilicit cu ţigări, ANAF a anunţat recent că va interveni la vamă cu câini specializaţi în depistarea de tutun. Aceste acţiuni fac parte din „Operaţiunea Scut 2017”, demarată pe 5 februarie, pentru combaterea traficului ilicit la frontierele U.E. Doar anul trecut, pe judeţul Iaşi s-au confiscat peste 10.300.000 de ţigarete, adică 776.230 de pachete de ţigări în valoare totală de 11 milioane de lei. 

 

 

Comentarii